Συνεχίζεται το θρίλερ στον Περσικό: Δραματική περιγραφή μητέρας ναυτικού για την εισβολή

Σε ιρανικό λιμάνι τα ελληνικά πλοία για κατάσχεση του φορτίου

Must Read

Για τέταρτη ημέρα σε εξέλιξη η δραματική κατάσταση με τα ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο μετά το ρεσάλτο Ιρανών κομάντο. Ώρες αγωνίας βιώνουν οι οικογένειες των ναυτικών από την κατάληψη των 2 πλοίων. Για την επικοινωνία που είχε με τον γιο της μίλησε η μητέρα ναυτικού, Ελπίδα Βεβεάκη.

Περιέγραψε όσα είπε με τον γιο της, ο οποίος επικοινώνησε μαζί της. Σημείωσε πως ήταν  αγχωμένος και τρομοκρατημένος. Όπως είπε τα πρώτα λεπτά όταν δύο ελικόπτερα με 18 ενόπλους προσγειώθηκαν στο τάνκερ ήταν τρομακτικά. «Οι Ιρανοί τους είπαν ότι δε θέλουν να τους πειράξουν και να τους κάνουν κακό και πρόσθεσαν ότι “εμείς για άλλο λόγο ήρθαμε”», σημείωσε. Ωστόσο, η κ. Βεβεάκη ανέφερε πως την επόμενη μέρα τους είχαν ήδη δώσει τα κινητά τους πίσω, ενώ τους «έχουν αφήσει να κινούνται ελεύθερα στο πλοίο για τις δουλειές τους, τις καμπίνες τους». Μάλιστα, όπως είπε πλέον έχουν μείνει οι μισοί από όσους ανέβηκαν πάνω.

Τόνισε πως επικοινωνία δεν υπάρχει μέσω τηλεφώνου ή μέσω ίντερνετ και πως «ο γιος μας κατάφερε να επικοινωνήσει από το τηλέφωνο του πρώτου μηχανικού, ο οποίος είχε αγοράσει μια κάρτα ίντερνετ πριν ταξιδέψουν». «Ησυχάσαμε που ακούσαμε την φωνή του και που δεν τους πείραξαν. Θέλουμε να κάνουν ότι είναι να κάνουν και να αφήσουν τα παιδιά μας ελεύθερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ιρανικό λιμάνι τα ελληνικά πλοία για κατάσχεση του φορτίου

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλοι οι ναυτικοί των τάνκερ είναι καλά στην υγεία τους και σκοπός των Ιρανών είναι να κάνουν μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν, δηλαδή να κατασχέσουν το φορτίο των δυο ελληνόκτητων πλοίων που βρέθηκαν στον Περσικό Κόλπο. Στο λιμάνι Μπανταραμπάς, στην Περσική πλευρά των στενών του Ορμούζ κατευθύνονται σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια που τελούν υπό κατάληψη. Όπως αναφέρθηκε τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια, που κατέλαβαν οι φρουροί της επανάστασης του Ιράν οδηγούνται με εντολή της Τεχεράνης στο Μπανταραμπάς, όπου θα πραγματοποιηθεί μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν.

«Είμαστε σε τακτική επαφή με τον πλοίαρχο. Τα μέλη των πληρωμάτων είναι καλά στην υγεία τους. Τα κινητά τους τηλέφωνα, που τους είχαν αφαιρεθεί, τους επιστράφηκαν, και τους επετράπη μέσα στο Σαββατοκύριακο να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς τους και τους εργοδότες τους», ανέφερε διευθυντικό στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας που ανήκει το ένα πλοίο. Στο μεταξύ, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πήτερ Στάνο μίλησε για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων.

Διαβάστε ακόμα:

Πειρατεία στον Περσικό Κόλπο: Ο πατέρας ενός εκ των ναυτικών «σπάει» τη σιωπή του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This