Οργή στην Πολωνία κατά της Γερμανίας: Δεν τους αντικαθιστούν τα τανκς που έστειλαν στην Ουκρανία!

Απίστευτες καταγγελίες των Πολωνών, που έμειναν χωρίς άρματα εμπιστευόμενοι τους Γερμανούς!

Must Read

Προκειμένου να επιτευχθούν οι άμεσες αποστολές αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, κράτη του πρώην σοβιετικού μπλοκ στέλνουν οχήματα σοβιετικής κατασκευής, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία θα αναπληρώσει στη συνέχεια το απόθεμα της χώρας με το δικό της άρματα μάχης. Αυτό τουλάχιστον πίστευαν οι Πολωνοί ότι θα συμβεί, όταν έστελναν τα δικά τους τανκς στην Ουκρανία…

Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική. Οι Πολωνοί έστειλαν τα άρματα μάχης με διαδικασίες εξπρές, αλλά τα γερμανικά Λέοπαρντ δεν ήρθαν ποτέ! Με αποτέλεσμα τώρα η Πολωνία να μην διαθέτει τα απαραίτητα ούτε για να υπερασπιστεί τα σύνορα της…

Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας είναι εξοργισμένη επειδή η Γερμανία αρνείται να αντικαταστήσει τα πολωνικά τανκς ρωσικής σχεδίασης, τα οποία η Πολωνία έχει ήδη παραδώσει στην Ουκρανία, όπως είχε υποσχεθεί. Η αποκάλυψη του θερμού επεισοδίου μάλιστα γίνεται από το γερμανικό «Spiegel»!

«Οι Γερμανοί έδωσαν υποσχέσεις να ενισχύσουν την άμυνα μας, αλλά δυστυχώς καμία από αυτές δεν εφαρμόστηκε», δήλωσε στο Spiegel ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Szymon Szynkowski vel Sek.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ από το SPD επιβεβαίωσε σε εμπιστευτική συνάντηση ότι οι συνομιλίες με την Πολωνία σχετικά με την ανταλλαγή αρμάτων μάχης απέτυχαν!

Το πρόβλημα: Η Πολωνία λέγεται ότι έχει παραδώσει σχεδόν το σύνολο των 240 ρωσικής κατασκευής τανκς της στην Ουκρανία – και απαιτεί ως αντικατάσταση γερμανικά άρματα μάχης «Leopard» της πιο σύγχρονης γενιάς. Οι Γερμανοί όμως ισχυρίζονται ότι τα συγκεκριμένα άρματα δεν θα έχουν ούτε οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέσιμα, επομένως μια γρήγορη παράδοση στην Πολωνία είναι αδύνατη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel.

Η Βαρσοβία νιώθει τώρα εξαπατημένη από το Βερολίνο. «Η Γερμανία υποσχέθηκε να αναπληρώσει τα αποθέματά μας, αλλά δεν έκανε τίποτα», δήλωσε στο Spiegel ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Szynkowski vel Sek.

Η ανταλλαγή των αρμάτων είναι μια ιδέα που πλασαρίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση της Γερμανίας για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά βαρέων όπλων στην Ουκρανία. Προκειμένου να παράσχουν επιχειρησιακά άρματα μάχης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τα κράτη στέλνουν οχήματα από τα σοβιετικά αποθέματα στην Ουκρανία και η Γερμανία στη συνέχεια τα αναπληρώνει. Για τον ουκρανικό στρατό, η εισαγωγή και η εκπαίδευση στα όπλα δεν είναι πλέον απαραίτητη, αφού γνωρίζουν πολύ καλά την χρήση των αρμάτων σοβιετικού σχεδιασμού.

Η προμήθεια σύγχρονων όπλων απευθείας από Γερμανούς κατασκευαστές όπλων στην Ουκρανία είναι εκτός συζήτησης, μεταξύ άλλων, λόγω του μεγάλου χρόνου κατασκευής.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο γερμανικό σχέδιο έχει αποτύχει παταγωδώς. Ουδείς μπορεί να πιστέψει φυσικά ότι οι Γερμανοί δεν γνώριζαν πως δεν ήταν σε θέση να παραδώσουν τα άρματα μάχης, άρα χώρες όπως η Πολωνία δικαιούνται να μιλούν για εξαπάτηση από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης.

Τσεχία και Σλοβενία έχουν ακριβώς το ίδιους προβληματισμούς γι’ αυτό και έχουν καθυστερήσει την παράδοση των δικών τους αρμάτων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This