Αναστέλλει το δημοψήφισμα για ένωση με τη Ρωσία η Νότια Οσετία

Έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τη Μόσχα

Must Read

Ο πρόεδρος της αποσχισθείσας από τη Γεωργία επαρχίας της Νότιας Οσετίας ανέστειλε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που είχε προκηρύξει αναφορικά με την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τη Μόσχα.

«Μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, αναστέλλω το διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, με ημερομηνία 13 Μαϊου 2022, “Περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας”», αναφέρει η ανακοίνωση του Αλάν Γκαγκλόγεφ.

Στις 13 Μαΐου, ο Γκαγκλόγεφ είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Νότια Οσετία στις 17 Ιουλίου. Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Παρέχει οικονομική στήριξη στις δύο περιοχές, πρόσφερε τη ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες σταθμεύουν εκεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This