Στην Άγκυρα για «εξηγήσεις» ο Έλληνας πρέσβης – Κατηγορίες κατά της Ελλάδας για πάρε δώσε με… τρομοκράτες!

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ η χώρα μας «παρέχει διευκολύνσεις σε τρομοκρατικές οργανώσεις για να πραγματοποιούν δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης» σε ελληνικό έδαφος

Must Read

Για διευκολύνσεις σε… τρομοκρατικές οργανώσεις κατηγορούν την Ελλάδα οι Τούρκοι και κάλεσαν τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλο Λάζαρη, για να του… τρίξουν τα δόντια!

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο κος Λάζαρης εκλήθη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε μια ακόμη κίνηση που αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκειμένου να δώσει «εξηγήσεις», επειδή, σύμφωνα με το υπουργείο, οργανώσεις όπως το PKK, η FETO του Γκιουλέν και το DHKP-C (τούρκικο κομμουνιστικό κόμμα) διεξάγουν με ιδιαίτερη ευκολία δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ως βασική αιτία για την οποία το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη αναφέρεται «η παροχή διευκολύνσεων της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η δράση του οποίου οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Όπως υποστηρίζει το τουρκικό πρακτορείο, ο Έλληνας πρέσβης ενημερώθηκε ότι «οι προαναφερθείσες τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η ταυτότητα της Ελλάδας ως ασφαλούς καταφυγίου έχει αυξηθεί για τους κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία». Στον Έλληνα πρέσβη τονίστηκε, επίσης, ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει πόλος έλξης τρομοκρατικών ομάδων, με τους Τούρκους να κάνουν, μάλιστα, σύγκριση με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία!

Σημειώνεται πως ο Χριστόδουλος Λάζαρης, που στις 11 Ιανουαρίου 2022 έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει διατελέσει και πρέσβης στο Κάιρο και, μάλιστα, την εποχή της Επανάστασης του 2011, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να διατηρηθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά και στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στη Χώρα του Νείλου.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This