Μέρκελ, Μακρόν αναλαμβάνουν δράση για το μεταναστευτικό – Στέλνουν ΥΠ.ΕΞ σε Άγκυρα και Αθήνα

Must Read

Γερμανία και Γαλλία τρέμουν μια ενδεχόμενη έκρηξη των προσφυγικών ροών όπως είχε συμβεί το 2015 και ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Μέρκελ και Μακρόν έχουν αποφασίσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει το φαινόμενο και οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ και της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ θα επισκεφθούν Άγκυρα και Αθήνα. Θα συνοδεύονται από τον απερχόμενο επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ευρωπαϊκή.

Οι δύο υπουργοί θα εκφράσουν στην Άγκυρα τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει συνάψει με την ΕΕ για το μεταναστευτικό. Παράλληλα θα  ασκήσουν πιέσεις και στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Οι ίδιες Μάλιστα, το Βερολίνο ενδέχεται να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This