Η «Επιχείρηση Σοφία» μένει στη Μεσόγειο – Στόχος να μπλοκάρει τις ροές από Β. Αφρική

Must Read

Οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. αποφάσισαν να παρατείνουν για ακόμα έξι μήνες την «Επιχείρηση Σοφία» στη Μεσόγειο, η οποία στόχο έχει την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών από τη βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη, θέτοντας στο στόχαστρό της τους διακινητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των χωρών-μελών της Ε.Ε., η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως τα τέλη Μαρτίου του 2020. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά πλοία στη Μεσόγειο εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ των χωρών-μελών για την κατανομή των μεταναστών που διασώζονται.

Προς το παρόν, η «Επιχείρηση Σοφία» ασχολείται με την εκπαίδευση του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης και θεωρείται αμφιλεγόμενη λόγω της κακομεταχείρισης που υφίστανται οι μετανάστες στη χώρα αυτή.

Σημειώνεται ότι οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει επανειλημμένως από την Ε.Ε. να βάλει τέλος στην πολιτική της, η οποία επιτρέπει την επιστροφή των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο πίσω στη Λιβύη, όπου αναγκάζονται να ζήσουν σε κέντρα κράτησης υπό άθλιες συνθήκες.

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σχεδόν στο μισό τον αριθμό των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στη χώρα, προκαλώντας αντιδράσεις από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, από την 1η Οκτωβρίου, οπότε αρχίζει το οικονομικό έτος 2020, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων θα αφορά 18.000 ανθρώπους έναντι 30.000 του τρέχοντος οικονομικού έτους και σχεδόν 85.000 του 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή πρέπει να συζητηθεί στο Κογκρέσο προτού λάβει την έγκριση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This