«Εχθρική ενέργεια»! Έξαλλη η Ρωσία με την «πρωτοφανή» απόφαση να μπλοκαριστεί το αεροπλάνο του Λαβρόφ

Ποιες χώρες εμπόδισαν το αεροπλάνο του Ρώσου ΥΠΕΞ να ταξιδέψει στη Σερβία - Πώς εμπλέκουν το NATO οι Ρώσοι

Must Read

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου από τρεις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που εμπόδισαν τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να ταξιδέψει στη Σερβία, ήταν μια «εχθρική ενέργεια».

Οι χώρες που περιβάλλουν τη Σερβία – Βουλγαρία, Σκόπια και Μαυροβούνιο – έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε επίσημο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον κορυφαίο διπλωμάτη της Μόσχας στο Βελιγράδι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα με το χρονοδιάγραμμα των διπλωματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου. Αλλά δεν θα εμπόδιζαν τη Μόσχα να διατηρήσει επαφές με φιλικές χώρες, είπε.

Η Σερβία επιβεβαίωσε σήμερα ότι προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στη βαλκανική χώρα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο Λαβρόφ από την πλευρά του χαρακτήρισε την απαγόρευση ως «άνευ προηγουμένου», προσθέτοντας ότι δεν έχει λάβει ακόμη εξηγήσεις για την απόφαση. Ανέφερε ότι θα προσκαλέσει τον Σέρβο ομόλογό του να τον επισκεφθεί στη Μόσχα, προσθέτοντας: «Το κυριότερο είναι ότι κανείς δεν θα μπορέσει να καταστρέψει τις σχέσεις μας με τη Σερβία».

Ο εκνευρισμένος Λαβρόφ είπε ακόμα στους δημοσιογράφους: «Αν μια επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία θεωρείται στη Δύση ως κάτι σαν απειλή που πλησιάζει σε παγκόσμια κλίμακα, τότε τα πράγματα στη Δύση είναι σαφώς πολύ άσχημα».

Η Σερβία διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αρνούμενη να ενταχθεί σε κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι λυπάται βαθιά «για την παρεμπόδιση» της επίσκεψης του Λαβρόφ, τον οποίο περιέγραψε ως «μεγάλο και αποδεδειγμένο φίλο της Σερβίας … Όσοι εμπόδισαν την άφιξη του Σεργκέι Λαβρόφ δεν θέλουν ειρήνη, ονειρεύονται να νικήσουν τη Ρωσία. Η Σερβία είναι περήφανη που δεν είναι μέρος της αντιρωσικής υστερίας και οι χώρες που είναι θα έχουν χρόνο να ντρέπονται».

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Άνω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ πίεζε τις τρεις χώρες.

«Μιλάμε για παρέμβαση του ΝΑΤΟ και χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσε να συμβεί», έγραψε ο Κοσάτσεφ στο Telegram. Κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για «άμεση παρέμβαση» στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας και ότι «προσπαθεί να καταλάβει και να υποτάξει την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This