Ζελένσκι: Με σημερινό του διάταγμα επέβαλε… κυρώσεις κατά Πούτιν και κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων!

Συμβολικός, κατά πάσα πιθανότητα, ο χαρακτήρας τους

Must Read

Διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και δεκάδων κορυφαίων αξιωματούχων του Κρεμλίνου υπέγραψε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεταξύ των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους το Κίεβο επέβαλε κυρώσεις, ξεχωρίζουν ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ουκρανικές κυρώσεις που συμπεριλαμβάνουν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και που επιβλήθηκαν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, εκτιμάται πως έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, παρά κάποιον ουσιαστικό αντίκτυπο.

Κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο Ουκρανός πρόεδρος πίεζε για μια συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, αλλά το Κρεμλίνο δεν άφηνε πολλές ελπίδες για την υλοποίησή της, υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να προηγηθούν πολλές προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες. Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν στο μεταξύ «παγώσει» και η Ουκρανία ασκεί, πλέον, πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιβάλει και έβδομο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This