Με τον σκοπιανό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Ερντογάν

Συνεργάζονται στενά για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της «Βόρειας Μακεδονίας» και στην στρατιωτική εκπαίδευση

Must Read

Από χθες βρίσκεται βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ο σκοπιανός πρωθυπουργός που παρακολούθησε το ιστορικό συλλείτουργο που τελέστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας, Στέφανο, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με το οποίο επισφραγίστηκε στην πράξη η αποκατάσταση της ευχαριστιακής κοινωνίας και της επιστροφής στην κανονικότητα της επί 55 χρόνια χαρακτηρισμένης ως σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της «Βόρειας Μακεδονίας».

Και με την ευκαιρία είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να επισημανθούν από κοινού οι παραδοσιακά καλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τους ίδιους στόχους σχετικά με την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, για τους οποίους βασικοί παράγοντες είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας και η περιφερειακή συνεργασία, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία και τη βελτίωση της συνδεσιμότητας των υποδομών.

Οι Ερντογάν και Κοβάτσεφσκι χαρακτήρισαν «άριστες» τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, με τις εμπορικές ανταλλαγές της «Βόρειας Μακεδονίας» με την Τουρκία να αυξάνονται συνεχώς και από την 8η θέση που καταλάμβανε η τελευταία το 2020, το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατέλαβε την 6η θέση.

Ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι ευχαρίστησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξη της Τουρκίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, η οποία όσον αφορά την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, με τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία αποδείχθηκε πολύτιμο αγαθό για την ασφάλεια και την ασφάλεια της χώρας και της περιφέρειας.

Ερντογάν και Κοβάτσεφσκι, όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, επισήμαναν ότι οι δυο χώρες συνεχίζουν την εξαιρετικά καλή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της «Βόρειας Μακεδονίας», καθώς και στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, όπως και με την κοινή συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις και στρατιωτικές ασκήσεις.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This