Τι είπε ο πάπας Φραγκίσκος εναντίον των κρατών που παράγουν όπλα

Must Read

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πάπας Φραγκίσκος εναντίον των κρατών που παράγουν όπλα και προκαλούν πολέμους στο τελευταίο του μήνυμα από το Βατικανό.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, έχοντας γνώση της κατάστασης που επικρατεί και στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, επιτίμησε χθες τα Κράτη τα οποία εξάγουν τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε πολέμους, αλλά αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες όταν εγκαταλείπουν τις χώρες όπου μαίνονται οι πόλεμοι.

Ο 82χρονος Αργεντινός έχει εξάλλου στηλιτεύσει επανειλημμένα το εμπόριο όπλων και στρατιωτικών εξοπλισμών και, στο κήρυγμά του ενώπιον 40.000 καθολικών πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες, συνέδεσε το ζήτημα του πολέμου με αυτό της μετανάστευσης, καθώς η ρωμαιοκαθολική εκκλησία εόρτασε τη δική της Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων.

«Οι πόλεμοι πλήττουν μόνο κάποιες χώρες του κόσμου, όμως τα όπλα με τα οποία γίνονται παράγονται και πωλούνται από άλλες χώρες, που εμφανίζονται κατόπιν απρόθυμες να υποδεχθούν τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι συρράξεις», διαπίστωσε ο Φραγκίσκος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This