Αφγανιστάν: Επίθεση σε υπαίθρια αγορά με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Must Read

Η αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολυσύχναστη υπαίθρια αγορά της επαρχίας Ναγκαχάρ.

«Η UNAMA καταδικάζει την επίθεση σήμερα το πρωί σε μια κατάμεστη αγορά στην επαρχία Ναγκαχάρ, που προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, -ανάμεσά τους και κάποια παιδιά», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η UNAMA.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που βάζουν στο στόχαστρο αμάχους σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, πρέπει να σταματήσουν άμεσα» προστίθεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κουριάσι Μπαντλούν, ο υπεύθυνος μέσων ενημέρωσης και πληροφοριών για τη Ναγκαχάρ της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε μια έκρηξη, αλλά είπε ότι δεν ήταν σαφής ο στόχος. «Επιβεβαιώνουμε δέκα τραυματίες, δεν επιβεβαιώνουμε νεκρούς“, είπε.

Από τον Αύγουστο που ανέλαβαν την εξουσία, οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν αυξήσει την ασφάλεια στη χώρα και ότι έχουν απομακρύνει τις απειλές από ενόπλους παρότι διεθνείς αξιωματούχοι και αναλυτές υποστηρίζουν ότι παραμένει ό κίνδυνος από την ένοπλη δράση.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Από την Παρασκευή πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα φονικές εκρήξεις, ανάμεσά τους και μια με στόχο σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα Καμπούλ, προκαλώντας ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα για την πρόσφατη έξαρση βίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This