«Ένιωσα βρώμικη, ταπεινωμένη» – Νέα μαρτυρία ανήλικης για την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

«Ότι συνέβη στο νοσοκομείο ήταν γυναικολογική βία» λέει η μητέρα της

Must Read

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η «βροχή» μαρτυριών και καταγγελιών για τη γυναικολόγο και υφυπουργό του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Αυτή τη φορά, μια 22χρονη γυναίκα μιλάει για την τραυματική εμπειρία που έζησε στα χέρια της γυναικολόγου, όταν ήταν 17 ετών. Η γυναίκα που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Mathilde», και όπως λέει πάσχει από ενδομητρίωση, είχε επισκεφτεί τη γυναικολόγο στο ιατρείο της.

Όπως περιέγραψε, μετά την εξέταση ένιωσε «βρώμικη, ταπεινωμένη, στερούμενη κάθε εμπιστοσύνης στο ιατρικό επάγγελμα» ενώ σήμερα διερωτάται εάν θα πρέπει να κινηθεί νομικά σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού, γράφει η «Liberation».

«Ήμουν 17 και εκείνη 40. Μόλις είχα μάθει ότι πάσχω από ενδομητρίωση, είχε τη φήμη της ειδικού. Νόμιζα ότι μπορούσα να την εμπιστευτώ, λάθος μου» αναφέρει και λέει ότι έφυγε πληγωμένη από το ιατρείο.

Μιλώντας για το πρόβλημα υγείας της κόρης της, η μητέρα της «Mathilde» ανέφερε: «Πήγα να την πάρω πολλές φορές από το Λύκειο γιατί πάθαινε κρίσεις που δεν μπορούσε να περπατήσει. Καθώς πλησίαζαν οι εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό της, θέλαμε να βρούμε μια θεραπεία για να την ανακουφίσουμε, ανησυχούσα ότι θα έπρεπε να μην δώσει τις εξετάσεις» είπε και πρόσθεσε ότι η κόρη της υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία μέσω της οποίας διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ενδομητρίωση.

«Ο γυναικολόγος μου αμέσως με συμβούλευσε να απευθυνθώ σε έναν ειδικό» λέει η «Mathilde» και εξηγεί ότι η μητέρα της, της έκλεισε ραντεβού με την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bégin, στο Saint-Mandé, τον Μάρτιο του 2017: «Ήμουν περήφανη γιατί υποτίθεται ότι ήταν μια διακεκριμένη επιστήμονας, ειδική στο θέμα της ενδομητρίωσης. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε μία τόσο ψυχρή και περιφρονητική στάση απέναντι σε ένα πολύ νεαρό κορίτσι», τόνισε.

«Η ατμόσφαιρα ήταν τρομακτική, οι ασθενείς έβγαιναν προβληματισμένοι από το ιατρείο της Ζαχαροπούλου, μια γυναίκα φαινόταν πολύ πιεσμένη και πηγαινοερχόταν στην τουαλέτα», περιγράφει η «Mathilde», ενώ η μητέρα της προσθέτει ότι μόλις μπήκαν στο ιατρείο της Ζαχαροπούλου, εκείνη ήταν «δυσάρεστη και περιφρονητική με την ασκούμενή της που ετοίμαζε το ιατρικό κρεβάτι», όπως λέει η μητέρα της, από την οποία ζήτησε να αποχωρήσει.

«Κάθομαι και δεν λέει τίποτα. Φοράει ένα ιατρικό γάντι και μου ζητά να ανοίξω τα πόδια μου πιέζοντας τους μηρούς μου, χωρίς να μου δώσει καμία εξήγηση», αναφέρει η «Mathilde» και προσθέτει: «Μετά μου κάνει μια πρωκτική εξέταση χωρίς να με προειδοποιήσει. Δεν το περίμενα με τίποτα.  Η γιατρός μετά με έπιασε από τον αστράγαλο και μου είπε χαλάρωσε αλλιώς, δεν θα το κάνω», όπως λέει η νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν παρθένα.

Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε, χτύπησε το τηλέφωνο της γιατρού και εκείνη αφού το σήκωσε, συνέχισε την εξέταση έχοντας το ακουστικό στο αυτί της. Έπειτα, όπως είπε χτύπησε η πόρτα και η γυναικολόγος επέτρεψε σε μια γυναίκα να μπει μέσα και ξεκίνησε να μιλάει μαζί της, χωρίς να ζητήσει την άδεια της ασθενούς της.

«Ένιωσα τόσο πόνο που ίδρωσα στην πλάτη»

«Αυτό που ένιωσα ήταν έλλειψη σεβασμού και ταπείνωση», είπε η «Mathilde» και συνέχισε: «η γιατρός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μου έκανε κολπική εξέταση, πάλι χωρίς προειδοποίηση, χωρίς εξήγηση και χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Έβαλε με γάντι τρία δάχτυλά της ενώ επικρατούσε απόλυτη σιωπή ενώ κάποιος ήταν στο δωμάτιο. Δάκρυα άρχισαν να κυλούν στα μάτια μου. Ένιωσα τόσο πόνο που ίδρωσα στην πλάτη .Έκλεισα τα μάτια και περίμενα να περάσει», αφηγείται η νεαρή κοπέλα.

Βγαίνοντας από το ιατρείο, η μητέρα της περιέγραψε ότι είδε την 17χρονη με δάκρυα στα μάτια, ενώ όπως αναφέρουν οι δύο γυναίκες, η γιατρός «αμφισβητούσε» τη διάγνωση της μαγνητικής και τους είπε ότι η 17χρονη πάσχει από δυσκοιλιότητα. «Αργότερα αποδείχθηκε ότι είχα ενδομητρίωση με την κατάστασή μου να επιδεινώνεται», είπε η «Mathilde».

«Ότι συνέβη στο νοσοκομείο ήταν γυναικολογική βία, στα όρια σωματικής και ψυχολογικής βίας» ,είπε η μητέρα της και πρόσθεσε: «Έπρεπε να είχα γυρίσει και να ρωτήσω τη γυναικολόγο γιατί έφυγε ένα 17χρονο κορίτσι με κλάματα εκείνη τη μέρα από το ιατρείο της».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This