ΗΠΑ: Πτώματα 50 μεταναστών βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένη νταλίκα στο Σαν Αντόνιο!

Must Read

Στους 50 ανέρχονται οι λαθρομετανάστες, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη νταλίκα στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, στις ΗΠΑ, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Η φρικιαστική αυτή ιστορία διακίνησης ανθρώπων άρχισε να εκτυλίσσεται χθες Δευτέρα στη συγκεκριμένη πολιτεία του αμερικανικού νότου, με τον πρόεδρο του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, να κάνει λόγο για μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας. Οι σωροί των άτυχων λαθρομεταναστών βρέθηκαν στο σημείο υπό θερμοκρασία που άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τις τοπικές αρχές να αναφέρουν πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί διέθεταν νερό, ούτε ότι λειτουργούσε ο κλιματισμός στην νταλίκα.

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς», των θυμάτων, είπε ο Μεξικανός πρόεδρος, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μαρσέλο Εμπράρδ, ανέφερε μέσω Twitter ότι ταυτοποιήθηκαν ορισμένα από τα θύματα, με 22 να είναι Μεξικάνοι, επτά από τη Γουατεμάλα και δύο από την Ονδούρα, ενώ για τους υπόλοιπους 19 νεκρούς δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες.

Δεκαέξι κατάφεραν να επιζήσουν

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) των ΗΠΑ ανέφερε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα για διακίνηση ανθρώπων, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.

Οι 16 από τους λαθρομετανάστες που βρέθηκαν ζωντανοί στο ρυμουλκό, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική του Σαν Αντόνιο, πάσχουν από θερμοπληξία και εξάντληση και δεν υπάρχουν μικρά παιδιά ανάμεσά τους.

Ο Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον στις 12 Ιουλίου και ένα βασικό θέμα των συνομιλιών τους θα είναι το μεταναστευτικό. Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «παρακολουθεί στενά τις φρικτές ειδήσεις» που φτάνουν από το Τέξας.

Η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Καρίν Ζαν-Πιερ, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This