Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Wagner στο Μπαχμούτ, Τσετσένοι στο Λισιχάνσκ

Συνεχίζεται η επέλαση των Ρώσων στο ανατολικό μέτωπο

Must Read

Η διαβόητη «Βάγκνερ» ηγείται της επίθεσης προς το Μπαχμούτ, Μία πόλη στρατηγικής σημασίας που εάν πέσει στα χέρια των Ρώσων, θα δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο όχι μόνο για το ανατολικό μέτωπο, αλλά θα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για προέλαση των Ρώσων και στην κεντρική Ουκρανία.

Αναφέρεται ότι τα PMC «Wagner» κατέλαβαν το χωριό Klinovoe, το οποίο απέχει περίπου 10-12 χιλιόμετρα από το Artemovsk (Bakhmut). Πρόκειται για την μισθοφορική οργάνωση που προωθεί τα ρωσικά συμφέροντα παγκοσμίως και έχει εμπλακεί σε πολλά μέτωπα, στη μέση Ανατολή, και την Αφρική. Ουδείς πάντως μπορεί να καταλάβει γιατί χρησιμοποιείται η έμπειρη ομάδα μισθοφόρων ως προμετωπίδα στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι μάχες για το Klinovoye συνεχίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να αποκρούσουν επιθέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μεγάλο βαθμό λόγω των δυνάμεων του πυροβολικού που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του ίδιου του Artemovsk. Παρόλα αυτά, η “Βάγκνερ” κατάφερε να σπάσει τη γραμμή άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων και υποχώρησαν από το Klinovoye προς το Artemovsk. Προφανώς με καταδρομική επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή η απόπειρα περικύκλωσης του Λισιχάνσκ συνεχίζεται, με τους Ουκρανούς να καταγραφούν μεγάλες απώλειες, αλλά να διαψεύδουν ότι η πόλη έχει πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Τσετσένοι που μάχονται στο πλευρό των Ρώσων βρίσκονται μέσα στην πόλη

Η εμφάνιση των Τσετσένων όμως μέσα στον αστικό ιστό, δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν μία επιχείρηση τύπου Μαριούπολης με μάχες από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να εντοπιστούν Ουκρανοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This