Σικάγο: Χάος από πυροβολισμούς σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου – Τουλάχιστον 6 νεκροί και 20 τραυματίες

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός υπόπτου έχει εξαπολύσει η Αστυνομία

Must Read

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στο Σικάγο των ΗΠΑ, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, στην περιοχή του Χάιλαντ Παρκ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και 20 τραυματίες, άλλοι πιο βαριά και άλλοι ελαφρύτερα, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης.

Με βάση τις πρώτες ανακοινώσεις της, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός υπόπτου, πιθανότατα οπλισμένου με καραμπίνα, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή κοντά στην Κεντρική Λεωφόρο και τη Δεύτερη Οδό, όπου συνέβη το αιματηρό περιστατικό, αλλά και να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς που βρίσκονταν στο σημείο, ανέφεραν μέσω ασυρμάτου ότι περίπου εννέα άτομα δέχτηκαν πυροβολισμούς, αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ωστόσο, πολλά ασθενοφόρα εθεάθησαν να μεταφέρουν θύματα στο νοσοκομείο.

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς, περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να αρχίζουν να τρέχουν πανικόβλητοι, αναζητώντας το κοντινότερο ασφαλές σημείο για να καλυφθούν.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Chicago Sun Times», αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως είδαν τουλάχιστον πέντε αιμόφυρτους ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και έναν ακόμη σκεπασμένο με κουβέρτα, ενώ ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε πως είδε τρία άτομα να έχουν πέσει στον δρόμο και να μην κινούνται.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 32 ότι υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες, πληροφορία την οποία μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο WGN TV. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι ο δράστης πυροβολούσε από την ταράτσα ενός κτιρίου.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This