Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Μπόρις Τζόνσον: «Αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο»

Παραιτήθηκε αλλά δεν φεύγει από τη Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι την εκλογή νέου πρωθυπουργού

Must Read

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη θύελλα παραιτήσεων υπουργών και μελών της κυβέρνησης που προκάλεσε παράλυση στη χώρα.

Ο Τζόνσον  ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, ενώ όπως σημείωσε, θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού έως ότου εκλεγεί ο διάδοχος του.

«Είναι φανερό ότι πρέπει να εκλεγεί νέος ηγέτης και νέος Πρωθυπουργός. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας προτίμησε το 2019» δήλωσε στο διάγγελμά του και πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για τα κατορθώματα αυτής της κυβέρνησης καθώς είχαμε πολλές προκλήσεις όπως το brexit, την πανδημία, και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα εξακολουθούμε φυσικά να στηρίζουμε τους Ουκρανούς στο δίκαιο αγώνα τους. Φυσικά ευχαριστώ και τους Βρετανούς πολίτες για την τιμή που μου έκαναν να είμαι Πρωθυπουργός τους. Ταξίδεψα σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προοδεύει» είπε και τόνισε ότι λυπάται που αφήνει την… καλύτερη δουλειά στον κόσμο: «Είμαι στενοχωρημένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου» είπε μεταξύ άλλων.

Μπορεί τα σκάνδαλα που έπληξαν την κυβέρνηση να ήταν πολλά, ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ο διορισμός του Κρις Πίντσερ, ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δύο άντρες στο μπαρ κομματικής λέσχης. Η αντίδραση των δύο κορυφαίων υπουργών του Τζόνσον, Ρίσι Σουνάκ και Σάτζιντ Τζάβιντ ήταν άμεση. Ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Υγείας  υπέβαλλαν την παραίτησή τους, ενώ ακολούθησαν δεκάδες παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης.

Η συγγνώμη του Τζόνσον και οι δηλώσεις του ότι δεν συνειδητοποίησε ότι ο Πίντσερ ήταν κατάλληλος για τη θέση αυτή στην κυβέρνηση, προκάλεσε οργή και αντιδράσεις με πολλούς αξιωματούχους να τον καλούν να αποχωρήσει.

Τα φοβορί για την διαδοχή

Η κούρσα για την διαδοχή έχει ήδη ξεκινήσει με τον Βρετανικό τύπο να κάνει πολλές αναφορές στον Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος είναι στα πέντε φαβορί για τα ηνία του κόμματος. Την ίδια ώρα, πολλές είναι οι πιθανότητες, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ και για τον πρώην υπουργό Υγείας Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν και ως υπουργός Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This