Θαύμα της τεχνολογίας: 28χρονος παράλυτος περπάτησε ξανά χάρη σε ρομποτικό εξωσκελετό!

Must Read

«Ένιωσα σαν τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι. Δεν είχα περπατήσει εδώ και δύο χρόνια. Είχα ξεχάσει πως κάποτε ήμουν ο ψηλότερος από τους περισσότερους ανθρώπους σε ένα δωμάτιο. Ηταν κάτι πολύ εντυπωσιακό».

Αυτά τα λόγια ανήκουν σε 28χρονο άνδρα, παράλυτο από τους ώμους και κάτω, ο οποίος είχε σπάσει τον λαιμό του μετά την πτώση του από ύψος 14 μέτρων πριν από τέσσερα χρόνια και μπόρεσε να περπατήσει ξανά χάρη σε ολόσωμο ρομποτικό εξωσκελετό που ελέγχει με τον νου του.

Οι Γάλλοι ερευνητές του πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ εντόπισαν τις περιοχές του εγκεφάλου του άνδρα που ενεργοποιούνται όταν σκέφτεται να περπατήσει ή να κινήσει τα άνω άκρα του και εισήγαγαν εκεί αισθητήρες που δίνουν εντολή στον εξωσκελετό Ours.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This