Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία;

Η επίσκεψη - μυστήριο στην Αρμενία

Must Read

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν συναντά τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) William J. Burns, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Η επίσκεψη του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε προαναγγελθεί. Ήταν αυτό που λέμε μία επίσκεψη – αστραπή στην Αρμενία, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας. Μέχρι τη στιγμή της συνάντησης δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά των ΗΠΑ για το ταξίδι του αρχηγού της CIA στην Αρμενία.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι η Αρμενία είναι στρατιωτική σύμμαχος της Ρωσίας και έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, στο πλευρό του ρωσικού στρατού. Ή παρουσία υψηλόβαθμων ρώσων αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών στο Γιερεβάν ακριβώς την ίδια περίοδο, έχουν δώσει τροφή σε θεωρίες, οι οποίες μόνον ως «θεωρίες συνωμοσίας» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Μόλις έγινε γνωστή η συνάντηση, αναλυτές από την Αρμενία θεωρούν βέβαιη την μυστική συνάντηση του αμερικανού αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με Ρώσους ομολόγους του, όπου το κύριο θέμα φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από το ουκρανικό.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από καμιά πλευρά. Ούτε πρόκειται να ανακοινωθεί. Εάν όμως δούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την στάση των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας, τότε μάλλον οι αναλυτές που ισχυρίζονται ότι το Γιερεβάν μπορεί να έγινε πεδίο σύγκλισης των δύο υπερδυνάμεων, θα επιβεβαιωθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This