Ο Πούτιν ξεκινάει τον πόλεμο των άστρων με την τοποθέτηση Μπορίσοφ στην Roscosmos

Η Ρωσία μεταφέρει τον πόλεμο στο διάστημα – ανησυχία στην Δύση

Must Read

Η αιφνίδια τοποθέτηση  του Μπορίσοφ Με προσωπική εντολή Πούτιν εχθές το βράδυ, στην διαστημική εταιρεία της Ρωσίας Roscosmos, έχει σημάνει συναγερμό στο δυτικό στρατόπεδο.

Είναι τεράστιο γεγονός η απομάκρυνση του Ρογκόζιν από τη θέση του επικεφαλής του ισχυρού οργανισμού Roscosmos και ο διορισμός του Γιούρι Μπορίσοφ σε αυτή τη θέση. Αυτό το γεγονός προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με τους ανθρώπους να αρχίζουν αμέσως να εικάζουν ότι τώρα το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα θα αρχίσει να εστιάζει περισσότερο σε στρατιωτικές εφαρμογές.

Αλλά ας θυμηθούμε ποιος είναι ο Γιούρι Μπορίσοφ: Είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τον εκσυγχρονισμό και τον επανεξοπλισμό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που πέρασαν από γρήγορο και δραματικό εκσυγχρονισμό που τις μετέτρεψε στην αναμφισβήτητα καλύτερη μαχητική δύναμη του σήμερα. Ο ρόλος του Μπορίσοφ σε αυτό είναι τεράστιος.

Ο Μπορίσοφ είναι μια από αυτές τις ιδιοφυΐες στρατιωτικής τεχνολογίας, μηχανικής και οργάνωσης που είναι πολύ σπάνια, και σπάνια εμφανίζονται στα υψηλότερα επίπεδα πολιτικής εξουσίας.

Ισχύει ιδιαίτερα για το σύγχρονο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα οποιασδήποτε υπερδύναμης, επειδή τεράστιες περιοχές από αυτά τα συγκροτήματα είναι στην πραγματικότητα βιομηχανίες που παράγουν διπλές τεχνολογίες. Ο Μπορίσοφ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος σε Έρευνα και ανάπτυξη και στην τεράστια παραγωγική και  μεταποιητική δύναμη που είναι σήμερα.

Ο Μπορίσοφ είναι πρώην στρατιωτικό στέλεχος, στρατηγός, με σπουδές σε στρατιωτική ακαδημία. Η ανάληψη από αυτόν της διοίκησης της Roskosmos μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά πράγματα για τη Ρωσία. Ηταν υπό την εποπτεία του Μπορίσοφ που οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσουν κάποια εξαιρετικά προηγμένα οπλικά σύστημα, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν στη Δύση.

Κάποια μάλιστα δεν θα υπάρξουν ποτέ, σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές. Με άλλα λόγια, ο Μπορίσοφ είναι ειδικός στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στρατιωτικής και διπλής χρήσης και master στο να τις φέρνει σε μαζική παραγωγή.

Ένα από τα αποτελέσματα της ηγεσίας και καθοδήγησης του Μπορίσοφ είναι για παράδειγμα ο νέος μεταφορέας των Poseidons, το υποβρύχιο Belgorod που παραδόθηκε στο ρωσικό ναυτικό πριν από λίγες ημέρες ή τα νεότερα συγκροτήματα μάχης λέιζερ Peresvet, το RS-28 Sarmat και το 3M22 Zircon. Όλα αυτά συνέβησαν επι Μπορίσοφ.

 

Ο Μπορίσοφ φεύγει από το Ρωσικό Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Συγκρότημα σε κορυφαία επιτεύγματα πίσω του και ο Ντένις Μαντούροφ που τον αντικαθιστά το γνωρίζει αυτό και κατανοεί τη θέση του ως προς αυτο. Ο Μπορίσοφ διορίζεται στη θέση της  Roscosmos για να εισάγει σε πλήρη παραγωγή μερικές επαναστατικές διαστημικές τεχνολογίες για τις οποίες γνωρίζουμε ελάχιστα, όπως για τα πυρηνικά διαστημικά ρυμουλκά zev.

Αναμένετε κάποια μεγάλα σπουδαία νέα σχετικά σύντομα. Τι μπορεί να είναι; Οι συζητήσεις και οι φήμες για το ρωσικό μαχητικό 6ης γενιάς ικανό να μεταβεί από αέρος στο διάστημα και πίσω είναι επίμονες. Η πλήρης γραμμή Angara, οι πύραυλοι και η ανάπτυξη και εισαγωγή ενός υπερ-βαρέως αερομεταφορέα θα είναι επίσης προτεραιότητα. Όπως θα είναι και μια περαιτέρω ανάπτυξη αντιμέτρων στα στρατιωτικά διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ. Ο διορισμός του Μπορίσοφ ταιριάζει εξαιρετικά στο πρόγραμμα της πλήρους τεχνολογικής ανεξαρτησίας της Ρωσίας. Ελάχιστοι μάλιστα πιστεύουν ότι ο διορισμός αυτός δεν δείχνει την αποφασιστικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν να μεταφέρει τον πόλεμο και στο διάστημα.

Πληροφορίες από Clinker CM

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This