Ο Ζελένσκι αποκεφάλισε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών και τον γενικό εισαγγελέα!

Τους ρίχνει τις ευθύνες που οι Ουκρανοί αυτομολούν στον ρωσικό στρατό!

Must Read

Εξαιρετικά δύσκολη πρέπει να είναι η κατάσταση στο ουκρανικό στρατό, αν κρίνουμε από το απελπισμένο διάγγελμα του Ζελένσκι στο οποίο ανακοίνωσε ότι καθαιρεί τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, αλλά και την γενική εισαγγελέα επιρρίπτοντας τους ευθύνες για την μαζική εισροή Ουκρανών στον ρωσικό στρατό.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της SBU και την Γενική Εισαγγελέα καθιστώντας τους υπεύθυνους για τον μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας που αυτομόλησαν στη Ρωσία.

Ο Ιβαν Μπακάνοφ, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της SBU Είναι στενός συνεργάτης του Ζελένσκι και μάλιστα βρέθηκαν μαζί στις οφσόρ του προέδρου, όπως αποκαλύφθηκε στα Pandora Papers. Το ότι τον διώχνει, θυμίζει λίγο τις τελευταίες ημέρες του Βερολίνου.

«Έχουν καταγραφεί 651 ποινικές διαδικασίες για εσχάτη προδοσία και δραστηριότητες κατά της εθνικής ασφαλείας με τη συμμετοχή εισαγγελέων, προανακριτικών υπαλλήλων και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Σε 198 ποινικές διαδικασίες, άτομα έχουν κληθεί ως ύποπτοι.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 60 υπάλληλοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και της SBU (Της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας) παρέμειναν στα κατεχόμενα εδάφη και εργάζονται εναντίον του κράτους μας, έχοντας ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις.

Μια τέτοια σειρά εγκλημάτων κατά των θεμελίων της εθνικής ασφάλειας του κράτους και των διασυνδέσεων που καταγράφονται μεταξύ των υπαλλήλων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Ουκρανίας και των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας θέτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα στους αρμόδιους επικεφαλής.

Κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις θα πάρει μια απάντηση», είπε ο Ζελένσκι.

Φαίνεται ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This