Ακόμα ένας «ανώνυμος μάρτυρας» κατηγορεί τον Τραμπ για το θέμα της Ουκρανίας

Must Read

Και δεύτερος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος υποστηρίζει πως γνωρίζει για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία, εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, ο μάρτυρας που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, μίλησε με το εποπτικό όργανο της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ABC «This Week», ο Μαρκ Ζάιντ επιβεβαίωσε ότι ένας δεύτερος αξιωματούχος, προερχόμενος επίσης από την κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανακρίθηκε από τον γενικό επιθεωρητή.

Ο Ζάιντ εκπροσωπεί τον πρώτο καταμηνυτή ατασθαλιών του Τραμπ, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι, σε τηλεφωνική του επικοινωνία στις 25 Ιουλίου του 2019, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Τραμπ απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον Ζελένσκι να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ.

Η ύπαρξη ενός δεύτερου ανώνυμου μάρτυρα ακολουθεί τις εκφράσεις δυσαρέσκειας από μέλη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τραμπ έπειτα από αίτημά του προς την Κίνα, την Παρασκευή 04/10, να ερευνήσει τον γιο του Μπάιντεν, ο οποίος είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες με το Πεκίνο.

Οι ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ, Μπεν Σας και Σούζαν Κόλινς, εξέφρασαν όλοι ανησυχίες για τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου προς τρίτες χώρες, ζητώντας τους βοήθεια για την προσπάθεια επανεκλογής του στις προεδρικές του 2020.

Το επίμαχο τηλεφώνημα και η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα, οδήγησαν την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 μια επίσημη έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι οι ενέργειές του εκθέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών και την εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ κατηγορεί την Πελόζι για εσχάτη προδοσία

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διέπραξε εσχάτη προδοσία, διότι, όπως υποστήριξε, γνώριζε τα «ψέματα» που είπε ο πρόεδρος μιας επιτροπής του σώματος για την τηλεφωνική του συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την 25η Ιουλίου.

«Η Νάνσι Πελόζι γνώριζε» τα «πολλά ψέματα» και τις «τεράστιες απάτες» του «ύπουλου Άνταμ Σιφ» σε βάρος «του Κογκρέσου και του αμερικανικού λαού», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αναφερόμενος στον πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι αρμόδια για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This