Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές και για το πετρέλαιο: Όποιος βάλει πλαφόν, «κόβεται»!

Must Read

Αποφασισμένη να σταματήσει να προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του δηλώνει η Ρωσία, εκτοξεύοντας νέες απειλές προς πάσα κατεύθυνση, την ώρα που το τοπίο γύρω από το ρωσικό φυσικό αέριο εξακολουθεί να παραμένει «θολό».

«Όπως αντιλαμβάνομαι, δεν θα προμηθεύουμε με πετρέλαιο εκείνες τις χώρες οι οποίες θα επιβάλουν ένα τέτοιο πλαφόν. Το πετρέλαιο μας και τα πετρελαϊκά μας προϊόντα θα ανακατευθυνθούν στις χώρες που είναι έτοιμες να συνεργαστούν μαζί μας», δήλωσε σήμερα η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Ωστόσο, σε μια κίνηση που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να προληφθούν αρνητικές -για τη Μόσχα- εξελίξεις, η Ναμπιούλινα πρόσθεσε πως η πρόταση του G7 για την επιβολή πλαφόν αποσκοπεί στην αφαίρεση των ενεργειακών εσόδων από την Ρωσία, ώστε να περιορίσει τις επιλογές της Μόσχας να χρηματοδοτήσει την στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει επίσης στην αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Το σχέδιο που προβλέπει την επιβολή πλαφόν, και το οποίο έθεσε επί τάπητος πρώτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, θα μπορούσε να οριστεί στο ήμισυ της ρωσικής τιμής αγοράς, παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τελική συμφωνία και το επίπεδο της τιμής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This