Στόχος των χάκερ (και) τα τηλέφωνα της Κομισιόν

Οι δράστες επιχείρησαν να εγκαταστήσουν το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus

Must Read

Σκοτεινές εποχές που μοιάζουν βγαλμένες από ταινίες κατασκοπίας ζει ο ευρωπαϊκός πολιτικός κόσμος, καθώς τα συστήματα τηλεπικοινωνιών -παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας- μοιάζουν… διάτρητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, έγινε γνωστό πως στοιχεία – δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του επιτρόπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς καθώς και άλλων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτέλεσαν στόχο απόπειρας χακαρίσματος – κάτι που έχει ήδη εντοπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δράστες επιχείρησαν να εγκαταστήσουν το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Pegasus. Μολονότι δεν έχουν βρεθεί αδιάσειστες αποδείξεις ότι τα κατάφεραν, οι ερευνητές της Ε.Ε. εντόπισαν σοβαρές ενδείξεις ότι σημειώθηκε χακάρισμα, όπως ανέφερε, πάντως, ο ίδιος ο επίτροπος Ρέιντερς σε σχετική με το ζήτημα επιστολή που απέστειλε την περασμένη Δευτέρα στην ευρωβουλευτή Σοφία Ιν ιτ Βελντ, η οποία είναι μέλος της αρμόδιας ερευνητικής επιτροπής.

Από πέρυσι

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα εκκίνησε το 2021, όταν η Apple ενημέρωσε τον επίτροπο Ρέιντερς πως η συσκευή iPhone που χρησιμοποιούσε είχε κατά πάσαν πιθανότητα γίνει στόχος επίθεσης μέσω του Pegasus.

Η ειδοποίηση από την Apple ενεργοποίησε τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κομισιόν, οι οποίες στη συνέχεια εξέτασαν το κινητό του Βέλγου επιτρόπου και ενός αδιευκρίνιστου αριθμού υπαλλήλων της Ε.Ε. Στην επιστολή του ο Ρέιντερς αναφέρει ότι με τα σημερινά δεδομένα «είναι αδύνατο να αποδοθεί» σε κάποιον η επίθεση «με απόλυτη βεβαιότητα».

Ο επίτροπος προσθέτει ότι η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη. Η Ιν ιτ Βελντ, η οποία έδωσε την επιστολή στο Reuters, είπε στο διεθνές πρακτορείο πως πρέπει οπωσδήποτε να διαλευκανθεί το ποιοι στοχοποίησαν την Κομισιόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This