Υποχρεωτική εκκένωση του Ντόνετσκ διέταξε ο Ζελένσκι!

Must Read

«Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βράδυ του Σαββάτου, στην καθημερινή τηλεοπτική του ομιλία προς τον ουκρανικό λαό, όπου κάλεσε τον πληθυσμό να εκκενώσει την περιοχή του Ντόνετσκ, οι πόλεις της οποίας γίνονται στόχος βομβαρδισμών σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Υπάρχει ήδη μια κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση από την περιοχή του Ντόνετσκ. Παρακαλώ, ακολουθήστε την εκκένωση. Σε αυτή τη φάση του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας.Η απόφαση να φύγουμε έπρεπε να ληφθεί κάποια στιγμή. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή του Ντόνετσκ τώρα, τόσο λιγότερους ανθρώπους θα σκοτώνει ο ρωσικός στρατός», είπε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βέρεστσουκ είχε προαναγγείλει την υποχρεωτική εκκένωση ολόκληρου του πληθυσμού της περιοχής του Ντόνετσκ, μιας από τις δύο διοικητικές περιοχές της λεκάνης του Ντονμπάς, η οποία παραμένει εν μέρει υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Είπε ότι κίνητρο για την απόφαση αυτή είναι η καταστροφή των δικτύων φυσικού αερίου και η έλλειψη θέρμανσης τον επόμενο χειμώνα στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This