Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί τους Ουκρανούς η Διεθνής Αμνηστία!

Έκθεση – καταπέλτης για το καθεστώς Ζελένσκι

Συντάκτης: Newsroom

Τα πάνω – κάτω φέρνει στον πόλεμο της Ουκρανίας η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία κατηγορεί ευθέως το καθεστώς Ζελένσκι ότι θέτει σε κίνδυνο την ζωές αμάχων, συμπεριλαμβανομένων μαθητών και ασθενών, καταλογίζοντας της ευθέως δόλο.

Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία είναι άκρως ενοχοποιητικά για τις ουκρανικές δυνάμεις, στις οποίες καταλογίζουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Δημιουργία Στρατιωτικών βάσεων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων

Επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από κατοικημένες περιοχές αμάχων

Η έκθεση φυσικά διευκρινίζει ότι τέτοιες παραβιάσεις δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις αδιάκριτες επιθέσεις της Ρωσίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει θανάτους και τραυματισμούς αμέτρητων πολιτών.

Αναλυτικότερα:

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν θέσει σε κίνδυνο τους αμάχους εγκαθιστώντας βάσεις και λειτουργώντας οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και νοσοκομείων, καθώς απέκρουσαν τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε εχθές η Διεθνής Αμνηστία.

Τέτοιες τακτικές παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους, καθώς μετατρέπουν πολιτικά αντικείμενα σε στρατιωτικούς στόχους. Τα ρωσικά πλήγματα που ακολούθησαν σε κατοικημένες περιοχές έχουν σκοτώσει αμάχους και έχουν καταστρέψει πολιτικές υποδομές.

«Έχουμε τεκμηριώσει ένα μοτίβο ουκρανικών δυνάμεων να θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους και να παραβιάζουν τους νόμους του πολέμου όταν επιχειρούν σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε η Agnès Callamard, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Το να βρίσκεται σε αμυντική θέση δεν απαλλάσσει τον ουκρανικό στρατό από το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Η έκθεση της διεθνούς αμνηστίας

Ωστόσο, δεν ακολούθησε αυτό το μοτίβο κάθε ρωσική επίθεση που τεκμηριώθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία. Σε ορισμένες άλλες τοποθεσίες στις οποίες η Διεθνής Αμνηστία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία είχε διαπράξει εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιοχών της πόλης Χάρκοβο, η οργάνωση δεν βρήκε στοιχεία για ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε περιοχές αμάχων που έγιναν παράνομα στόχος του ρωσικού στρατού.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας πέρασαν αρκετές εβδομάδες ερευνώντας τα ρωσικά χτυπήματα στις περιοχές Χάρκοβο, Ντονμπάς και Μικολάιβ. Η οργάνωση επιθεώρησε χώρους. ερωτηθέντες επιζώντες, μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων επιθέσεων· και πραγματοποίησε ανάλυση τηλεπισκόπησης και όπλων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ερευνών, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτυπήματα μέσα από κατοικημένες περιοχές, καθώς και τη βάση τους σε κτίρια πολιτών σε 19 πόλεις και χωριά των περιοχών. Το Crisis Evidence Lab του οργανισμού έχει αναλύσει δορυφορικές εικόνες για να επιβεβαιώσει περαιτέρω ορισμένα από αυτά τα περιστατικά.

Οι περισσότερες κατοικημένες περιοχές όπου βρίσκονταν οι στρατιώτες ήταν χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου. Ήταν διαθέσιμες βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις που δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τους πολίτες – όπως στρατιωτικές βάσεις ή πυκνά δασώδεις περιοχές κοντά ή άλλες κατασκευές πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στις περιπτώσεις που τεκμηρίωσε, η Διεθνής Αμνηστία δεν γνωρίζει ότι ο ουκρανικός στρατός που βρισκόταν σε μη στρατιωτικές δομές σε κατοικημένες περιοχές ζήτησε ή βοήθησε πολίτες να εκκενώσουν τα κοντινά κτίρια – μια αποτυχία λήψης όλων των εφικτών προφυλάξεων για την προστασία των αμάχων.

Εκτόξευση χτυπημάτων από κατοικημένες περιοχές αμάχων

Επιζώντες και μάρτυρες ρωσικών επιδρομών στις περιοχές Ντονμπάς, Χάρκοβο και Μικολάιβ είπαν σε ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας ότι ο ουκρανικός στρατός επιχειρούσε κοντά στα σπίτια τους την εποχή των χτυπημάτων, εκθέτοντας τις περιοχές σε αντίποινα από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας έγιναν μάρτυρες μιας τέτοιας συμπεριφοράς σε πολλές τοποθεσίες.

Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαιτεί από όλα τα μέρη σε μια σύγκρουση να αποφεύγουν τον εντοπισμό, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στρατιωτικών στόχων εντός ή κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Άλλες υποχρεώσεις για την προστασία των αμάχων από τις επιπτώσεις των επιθέσεων περιλαμβάνουν την απομάκρυνση αμάχων από την περιοχή στρατιωτικών στόχων και την αποτελεσματική προειδοποίηση για επιθέσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν τον άμαχο πληθυσμό.

Η μητέρα ενός 50χρονου άνδρα που σκοτώθηκε σε επίθεση με ρουκέτα στις 10 Ιουνίου σε ένα χωριό νότια του Μικολάιβ είπε στη Διεθνή Αμνηστία: «Οι στρατιωτικοί έμεναν σε ένα σπίτι δίπλα στο σπίτι μας και ο γιος μου πήγαινε συχνά φαγητό στους στρατιώτες. Τον παρακάλεσα πολλές φορές να μείνει μακριά από εκεί γιατί φοβόμουν για την ασφάλειά του. Εκείνο το απόγευμα, όταν έγινε η επίθεση, ο γιος μου ήταν στην αυλή του σπιτιού μας και εγώ στο σπίτι. Σκοτώθηκε επί τόπου. Το σώμα του σχίστηκε σε κομμάτια. Το σπίτι μας καταστράφηκε μερικώς». Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας βρήκαν στρατιωτικό εξοπλισμό και στολές στο διπλανό σπίτι.

Ο Mykola, ο οποίος ζει σε ένα πύργο σε μια γειτονιά του Lysychansk (Ντονμπάς) που χτυπήθηκε επανειλημμένα από ρωσικές επιθέσεις που σκότωσαν τουλάχιστον έναν ηλικιωμένο άνδρα, είπε στη Διεθνή Αμνηστία: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο στρατός μας πυροβολεί από τις πόλεις και όχι από το γήπεδο».

Ένας άλλος κάτοικος, ένας 50χρονος, είπε: «Σίγουρα υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στη γειτονιά. Όταν υπάρχουν εξερχόμενα πυρά, ακούμε μετά την εισερχόμενη απάντηση» .

Ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας είδαν στρατιώτες να χρησιμοποιούν ένα κτίριο κατοικιών περίπου 20 μέτρα από την είσοδο του υπόγειου καταφυγίου που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι όπου σκοτώθηκε ο ηλικιωμένος.

Σε μια πόλη στο Ντονμπάς στις 6 Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ευρέως απαγορευμένα και εγγενώς αδιάκριτα πυρομαχικά διασποράς σε μια γειτονιά με κυρίως μονοκατοικίες ή διώροφες κατοικίες όπου οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν με πυροβολικό. Θραύσματα προκάλεσαν ζημιές στους τοίχους του σπιτιού όπου μένει η Άννα, 70 ετών, με τον γιο της και την 95χρονη μητέρα της.

Η Άννα είπε: «Σράπνελ πέταξαν μέσα από τις πόρτες. Ήμουν μέσα. Το ουκρανικό πυροβολικό ήταν κοντά στο χωράφι μου… Οι στρατιώτες ήταν πίσω από το χωράφι, πίσω από το σπίτι… Τους είδα να μπαινοβγαίνουν… από τότε που άρχισε ο πόλεμος… Η μητέρα μου είναι… παράλυτη, οπότε δεν μπορούσα να φύγω».

Στις αρχές Ιουλίου, ένας εργάτης σε αγρόκτημα τραυματίστηκε όταν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια γεωργική αποθήκη στην περιοχή του Μικολάιβ. Ώρες μετά την επίθεση, οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας είδαν την παρουσία ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και οχημάτων στον χώρο αποθήκευσης σιτηρών και μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο στρατός χρησιμοποιούσε την αποθήκη, που βρίσκεται απέναντι από ένα αγρόκτημα όπου ζουν και εργάζονται πολίτες.

Ενώ οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας εξέταζαν ζημιές σε κατοικίες και παρακείμενα δημόσια κτίρια στο Χάρκοβο και σε χωριά στο Donbas και ανατολικά του Mykolaiv, άκουσαν εξερχόμενα πυρά από θέσεις ουκρανικού στρατού.

Στο Bakhmut, αρκετοί κάτοικοι είπαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούσε ένα κτίριο μόλις 20 μέτρα απέναντι από ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών. Στις 18 Μαΐου, ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το μπροστινό μέρος του κτιρίου, καταστρέφοντας εν μέρει πέντε διαμερίσματα και ζημιές σε κοντινά κτίρια. Η Κατερίνα, κάτοικος που επέζησε από την επίθεση, είπε: «Δεν κατάλαβα τι συνέβη. [Υπήρχαν] σπασμένα παράθυρα και πολλή σκόνη στο σπίτι μου… Έμεινα εδώ γιατί η μητέρα μου δεν ήθελε να φύγει. Έχει προβλήματα υγείας».

Τρεις κάτοικοι είπαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι πριν από το χτύπημα, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν ένα κτίριο απέναντι από το βομβαρδισμένο κτίριο και ότι δύο στρατιωτικά φορτηγά ήταν σταθμευμένα μπροστά από ένα άλλο σπίτι που υπέστη ζημιές όταν χτύπησε ο πύραυλος. Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας βρήκαν σημάδια στρατιωτικής παρουσίας μέσα και έξω από το κτίριο, συμπεριλαμβανομένων σακουλών με άμμο και μαύρων πλαστικών καλυμμάτων που καλύπτουν τα παράθυρα, καθώς και νέου εξοπλισμού πρώτων βοηθειών για τραύματα, κατασκευής ΗΠΑ.
«Δεν έχουμε λόγο για το τι κάνει ο στρατός, αλλά πληρώνουμε το τίμημα», είπε στη Διεθνή Αμνηστία ένας κάτοικος του οποίου το σπίτι υπέστη επίσης ζημιές από την επίθεση.

Στρατιωτικές βάσεις σε νοσοκομεία

Ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας παρακολούθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν νοσοκομεία ως de facto στρατιωτικές βάσεις σε πέντε τοποθεσίες. Σε δύο πόλεις, δεκάδες στρατιώτες ξεκουράζονταν και έτρωγαν γεύματα στα νοσοκομεία. Σε μια άλλη πόλη, στρατιώτες πυροβολούσαν κοντά στο νοσοκομείο.

Μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στις 28 Απριλίου τραυμάτισε δύο εργαζόμενους σε ιατρικό εργαστήριο σε προάστιο του Χάρκοβο, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει μια βάση στο συγκρότημα.
Η χρήση νοσοκομείων για στρατιωτικούς σκοπούς αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Στρατιωτικές βάσεις στα σχολεία

Ο ουκρανικός στρατός στήνει τακτικά βάσεις σε σχολεία σε πόλεις και χωριά στο Donbas και στην περιοχή Mykolaiv. Τα σχολεία ήταν προσωρινά κλειστά για τους μαθητές από την έναρξη της σύγκρουσης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα κτίρια βρίσκονταν κοντά σε κατοικημένες γειτονιές με πολίτες

Σε 22 από τα 29 σχολεία που επισκέφθηκαν, οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας είτε βρήκαν στρατιώτες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις είτε βρήκαν στοιχεία τρέχουσας ή προηγούμενης στρατιωτικής δραστηριότητας – συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στρατιωτικών όπλων, πεταμένων πυρομαχικών, πακέτων σιτηρεσίου στρατού και στρατιωτικών οχημάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πολλά από τα σχολεία που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις. Σε τουλάχιστον τρεις πόλεις, μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό των σχολείων, Ουκρανοί στρατιώτες μετακόμισαν σε άλλα σχολεία κοντά, θέτοντας τις γύρω γειτονιές σε κίνδυνο παρόμοιων επιθέσεων.

Σε μια πόλη ανατολικά της Οδησσού, η Διεθνής Αμνηστία είδε ένα ευρύ μοτίβο Ουκρανών στρατιωτών που χρησιμοποιούν περιοχές πολιτών για διαμονή και ως χώρους στάσης, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης τεθωρακισμένων οχημάτων κάτω από δέντρα σε αμιγώς οικιστικές γειτονιές και χρήση δύο σχολείων που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες κατοικημένες περιοχές. Οι ρωσικές επιδρομές κοντά στα σχολεία σκότωσαν και τραυμάτισαν αρκετούς αμάχους μεταξύ Απριλίου και τέλη Ιουνίου – συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού και μιας μεγαλύτερης γυναίκας που σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα στο σπίτι τους στις 28 Ιουνίου.

Στο Μπαχμούτ, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν ένα πανεπιστημιακό κτίριο ως βάση όταν ρωσικό χτύπημα έπληξε στις 21 Μαΐου, σκοτώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες επτά στρατιώτες. Το πανεπιστήμιο βρίσκεται δίπλα σε ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών που υπέστη ζημιές στην απεργία, μαζί με άλλα σπίτια πολιτών περίπου 50 μέτρα μακριά. Ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας βρήκαν τα υπολείμματα ενός στρατιωτικού οχήματος στην αυλή του βομβαρδισμένου κτιρίου του πανεπιστημίου.

Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο δεν απαγορεύει ρητά τα μέρη σε σύγκρουση να εδρεύουν σε σχολεία που δεν λειτουργούν. Ωστόσο, οι στρατιωτικοί έχουν την υποχρέωση να αποφεύγουν τη χρήση σχολείων που βρίσκονται κοντά σε σπίτια ή πολυκατοικίες γεμάτες με πολίτες, θέτοντας αυτές τις ζωές σε κίνδυνο, εκτός εάν υπάρχει επιτακτική στρατιωτική ανάγκη. Εάν το κάνουν, θα πρέπει να προειδοποιήσουν τους αμάχους και, εάν χρειαστεί, να τους βοηθήσουν να εκκενώσουν. Αυτό δεν φαίνεται να συνέβη στις υποθέσεις που εξέτασε η Διεθνής Αμνηστία.

Οι ένοπλες συγκρούσεις παρεμποδίζουν σοβαρά το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και η στρατιωτική χρήση των σχολείων μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή που στερεί περαιτέρω αυτό το δικαίωμα από τα παιδιά μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Η Ουκρανία είναι μία από τις 114 χώρες που έχουν εγκρίνει τη Διακήρυξη για τα Ασφαλή Σχολεία, μια συμφωνία για την προστασία της εκπαίδευσης εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων, η οποία επιτρέπει στα μέρη να χρησιμοποιούν εγκαταλελειμμένα ή εκκενωμένα σχολεία μόνο όπου δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Αδιάκριτες επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις

Πολλά από τα ρωσικά πλήγματα που κατέγραψε η Διεθνής Αμνηστία τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν με εγγενώς αδιάκριτα όπλα, συμπεριλαμβανομένων διεθνώς απαγορευμένων πυρομαχικών διασποράς ή με άλλα εκρηκτικά όπλα με αποτελέσματα ευρείας διασποράς. Άλλοι χρησιμοποίησαν κατευθυνόμενα όπλα με διαφορετικά επίπεδα ακρίβειας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα όπλα ήταν αρκετά ακριβή ώστε να στοχεύουν συγκεκριμένα αντικείμενα.

Η πρακτική του ουκρανικού στρατού να τοποθετεί στρατιωτικούς στόχους εντός κατοικημένων περιοχών δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις αδιάκριτες ρωσικές επιθέσεις. Όλα τα μέρη σε μια σύγκρουση πρέπει ανά πάσα στιγμή να διακρίνουν μεταξύ στρατιωτικών στόχων και πολιτικών και να λαμβάνουν όλες τις εφικτές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής όπλων, για να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά για τον άμαχο πληθυσμό. Οι αδιάκριτες επιθέσεις που σκοτώνουν ή τραυματίζουν αμάχους ή βλάπτουν πολιτικούς στόχους αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

«Η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει αμέσως ότι θα τοποθετήσει τις δυνάμεις της μακριά από κατοικημένες περιοχές ή θα πρέπει να απομακρύνει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο στρατός. Οι στρατιώτες δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία για να εμπλακούν σε μάχες και θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα σχολεία ή τα σπίτια πολιτών ως έσχατη λύση όταν δεν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε η Agnès Callamard.

Η Διεθνής Αμνηστία επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας με τα ευρήματα της έρευνας στις 29 Ιουλίου 2022. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, οι Ουκρανοί δεν είχαν απαντήσει ακόμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέση Ανατολή: Νέα επίθεση δέχτηκαν πολεμικό και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και κάμποσα εμπορικά πλοία δέχθηκαν σήμερα επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, με το Αμερικανικό Πεντάγωνο να εκφράζει φόβους για...

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από επίθεση μαχαιροβγάλτη στο Κουίνς της Νέας Υόρκης

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ, με άνδρα να επιτίθεται με κουζινομάχαιρο σε συγγενείς του μέσα σε σπίτι στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα από...

Μεντβέντεφ: Ιδού ο λόγος της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ο υπαρχηγός του Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ισχυρίζεται ότι ο ΥΕΘΑ των ΗΠΑ αποκάλυψε άθελα του...

Το προφίλ του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι – Ανήρτησε βίντεο ανάληψης της...

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι γαλλικές αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι από 26χρονο Γάλλο κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι κατά...

Δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδισαν οι ΗΠΑ από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας!

Χάρη στις κυρώσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ως «εναλλακτικός προμηθευτής».Το ποσό αυτό...

Ο Στόλτενμπεργκ αρχίζει το «μασάζ» για ενδεχόμενη ήττα της Ουκρανίας

Ο Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για «άσχημα νέα από την Ουκρανία». Την άποψη αυτή εξέφρασε το Σάββατο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό...

Τραγωδία στη Γαλλία με νεκρό οπαδό της Ναντ

Από μαχαιριές πριν το ματς με τη Νις

Συντριβή αεροσκάφους στην Παραγουάη με τέσσερις νεκρούς

Ανάμεσά τους ένας βουλευτής

Σε κατάσταση συνεγερμού οι Φιλιππίνες – Τέσσερις νεκροί μετά από βομβιστική επίθεση

Ο ισχυρός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ που έπληξε τις Φιλιππίνες δεν είναι το μόνο που απασχολεί τις αρχές καθώς ένα περιστατικό έχει θέσει τη...

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε χρυσωρυχείο στο Περού – Νεκροί εννέα εργάτες

Τραγωδία στο Περού όπου εννέα εργάτες έπεσαν νεκροί μετά από επίθεση ενόπλων σε χρυσωρυχείο στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας,...

«Αλλάχ Άκμπαρ» φώναξε πριν συλληφθεί ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι στο κέντρο...

Ένας άνδρας, ο οποίος περιγράφηκε από αστυνομική πηγή ως «Γάλλος που γεννήθηκε στη Γαλλία», είναι ο δράστης δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, που σημειώθηκε νωρίτερα...

«Πόλεμος» Τουρκίας-Ισραήλ στο Twitter – Αντεγκλήσεις και βαρείς χαρακτηρισμοί

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ με αφορμή το ναυάγιο στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας....

Tο Spiegel μετά τον Economist βλέπει νίκη του Πούτιν στην σύγκρουση με την Ουκρανία

Αίσθηση προκάλεσε την εβδομάδα που πέρασε το πρωτοσέλιδο του Economist για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το έγκριτο περιοδικό κάνει αναφορά στην πορεία των πολεμικών...

Ισχυρός σεισμός και μετασεισμοί στις Φιλιππίνες – Κόκκινος συναγερμός για τσουνάμι

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξεδόθη το Σάββατο μετά τον ισχυρό σεισμό 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες και τους επάλληλους μετασεισμούς που σημειώθηκαν στο νησί Μιντανάο, επίκεντρο...

Ηλιακές εκρήξεις απειλούν το βόρειο ημισφαίριο!

Το ξεκίνημα μιας ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας φαίνετε να έχουν εντοπίσει ρώσικα αστεροσκοπεία , με τα πρώτα σημάδια να γίνονται αισθητά με φαινόμενα που θυμίζουν...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα του χρόνου όπως έγραψε στο καινούργιο της σπίτι, στο οποίο μετακόμισε μόλις, μαζί με το...

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού επιχειρηματιών που, έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση παιδιών, βρίσκεται στα «μαχαίρια»...

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια χούφτα άνθρωποι στην κηδεία της συζύγου του δικτάτορα

Οπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ' όλους σ' ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες...

Έξαλλη με ταμία καταστήματος η Φαίη Σκορδά: «Μου γύρισε το μάτι, δεν καταλαβαίνετε τι της έκανα»

Η ερώτηση μιας εργαζόμενης σε κοσμηματοπωλείο στην Φαίη Σκορδά, στάθηκε αρκετά για να βγάλει έξω από τα ρούχα της την γνωστή παρουσιάστρια, όπως η...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω επιστολής διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.Όπως τονίζουν...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

Βουλγαρία: Xρυσωρυχείο απειλεί τον Έβρο

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει η πρωτοβουλία «Rodopi Guardians» από τη Βουλγαρία, με επιστολή της στην οποία αναφέρει τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα...

Mας… την έσκασαν η Δήμητρα Ματσούκα και o Πέτρος Κόκκαλης!

Κόντρα στις πληροφορίες που ήθελαν τον γάμο τους να τελείται στις 7 Δεκεμβρίου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης άλλαξαν την ημερομηνία και...

Μια κούκλα με απλό και σικ νυφικό η Δήμητρα Ματσούκα – Φωτογραφίες από τον γάμο με τον Κόκκαλη

Με μόλις 60 καλεσμένους, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης ενώθηκαν σήμερα με τα δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Έφη ή ο Πέτρος στην Ευρωβουλή;

Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση δεν εμφανίζεται ρόδινη ούτε στο στρατόπεδο των αχτσιογλοτσακαλώτηδων με σήμα τον Χαρίτση, καθώς ακόμη δεν έχουν αποφασίσει εάν θα κατεβάσουν συνδυασμό στις ευρωεκλογές. Οι...

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε χρυσωρυχείο στο Περού – Νεκροί εννέα εργάτες

Τραγωδία στο Περού όπου εννέα εργάτες έπεσαν νεκροί μετά από επίθεση ενόπλων σε χρυσωρυχείο στην περιφέρεια Λα Λιμπερτάδ.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βίκτορ Τόρες Φαλκόν, εννέα άνθρωποι...

Διπλή ομοβροντία αμαυρώνει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Τι θέλουν πια από τον Κυριάκο;Ο ηγέτης μας, αφού έφερε την ειρήνη στο Αιγαίο, ετοιμάζεται να δανειστεί τα γλυπτά μας για μερικά χρόνια και παράλληλα έφερε πίσω την Ελλάδα...

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 130.000 ευρώ!

Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου. Αυτή τη φορά θύμα των επιτήδειων έπεσε μια ηλικιωμένη στη Βούλα από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν...

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς που είχαν τραυματιστεί σε άγρια συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία

Μια ακόμη άγρια συμπλοκή μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας σημειώθηκε στη Αθήνα, αυτή τη φορά στη Νέα Ερυθραία, με δύο αντιμαχόμενες ομάδες να «στήνουν καβγά» αργά χθες το βράδυ σε...