Προκλητικός ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ από το γεωτρύπανο – Είμαστε πανίσχυροι»

«Τουρκικό κράτος στην Ανατ. Μεσόγειο» αποκάλεσε ο Τατάρ το ψευδοκράτος!

Must Read

Αιχμηρές δηλώσεις έκανε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της τελετής για τα εγκαίνια 34 υδροηλεκτρικών σταθμών, όπου αναφέρθηκε στο γεωτρύπανο Abdulhamid Han το οποίο απέπλευσε για τη Μεσόγειο.

«Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίτ Χαν από το Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. “Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;” είπε. E, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο», δήλωσε ο «Σουλτάνος και πρόσθεσε:

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να τρυπήσουμε. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα είμαστε δυνατοί, είμαστε πανίσχυροι» είπε και δήλωσε: «Όταν ξεκινήσουμε να εξάγουμε το φυσικό αέριο, θα δείτε πώς θα αλλάξουν όλα».

Τατάρ: Η «ΤΔΒΚ» είναι ένα τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο

«Αναβάθμιση» του στάτους του ψευδοκράτους μέσα από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εργασίες του Abdulhamid Han θέλει να βλέπει ο Τούρκος ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό τους έχει δώσει δύναμη.

Σε δηλώσεις του από στο Καραμάν της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε – όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ – ότι «με την αναχώρηση του Abdulhamid Han, έγινε ένα ακόμη βήμα για την ανακάλυψη του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τδβκ έχει επίσης ρόλο και σημασία σε όλες αυτές τις σχέσεις».

«Σε τελική ανάλυση η τδβκ είναι ένα τουρκικό ‘κράτος’ στην ανατολική Μεσόγειο. Είπα σε άλλους αρχηγούς κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, κ. Ιλχάμ Αλιέβ, με τον οποίο συναντήθηκα χθες το βράδυ ότι ‘αυτό το τουρκικό ‘κράτος’ στην ανατολική Μεσόγειο είναι επίσης μέρος του ισλαμικού κόσμου» συνέχισε ο Τατάρ ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο και για… αδικίες σε βάρος των Τουρκοκυπρίων.

(Φωτογραφία: EPA / Turkish President office handout)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This