Στο πένθος η Αρμενία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη χθεσινή έκρηξη

Λίγη ώρα αργότερα, το μετρό της Γερεβάν εκκενώθηκε εξαιτίας προειδοποίησης για βόμβα!

Must Read

Σε κατάσταση σοκ είναι η περιοχή Γερεβάν, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες Κυριακή 14/8, και στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα. Τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν συνεχώς πτώματα από τα συντρίμμια του κτιρίου. Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, ενώ οι Αρχές έχουν δώσει στην δημοσιότητα λίστα με 25 αγνοούμενους.

«Με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα, έγινε έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά», ανέφερε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, κάνοντας λόγο για τρεις νεκρούς και κάπου εξήντα ανθρώπους που εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ λίγο αργότερα τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ακόμα δύο πτώματα. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα τα ονόματα 25 ανθρώπων οι οικείοι των οποίων αγνοούν τι απέγιναν, εκφράζοντας την ανησυχία πως κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε. Η αιτία της έκρηξης, χθες το μεσημέρι σε αγορά χονδρικής στη Σουρμαλού, δεν έγινε σαφής άμεσα.

 

Μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής. Αρμενικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι η έκρηξη έγινε σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή. Μέλη σωστικών συνεργείων έβγαλαν από τα συντρίμμια τουλάχιστον δέκα επιζήσαντες. Αρκετοί εθελοντές ήταν επίσης παρόντες, μετακινώντας με γυμνά χέρια όγκους μπετόν και παραμορφωμένα σίδερα. Σε μικρή απόσταση, πυροσβέστες έριχναν νερό, ορισμένοι πάνω σε σκάλες, στα συντρίμμια που κάπνιζαν στο κτίριο η πρόσοψη του οποίου ήταν μαυρισμένη από τις φλόγες.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, κάπου 200 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων αναπτύχθηκαν επιτόπου, όπως και πολλά οχήματα και μηχανήματα έργου. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Αρμενίας έδωσε επίσης στη δημοσιότητα τα ονόματα 25 ανθρώπων οι οικείοι των οποίων αγνοούν τι απέγιναν, εκφράζοντας την ανησυχία πως κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΞ: Συμπαράσταση στην Αρμενία για την έκρηξη στο Γερεβάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This