Νέος βομβαρδισμός στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου στην Ουκρανία – Το Reuters «καρφώνει» τους Ουκρανούς

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση Ζελένσκι για πυρηνικό ολοκαύτωμα η ρώσοι καταγγέλουν ότι ξεκίνησε νέος βομβαρδισμός από την ουκρανική πλευρά

Must Read

Οι αξιωματούχοι που εγκατέστησε η Ρωσία στις κατεχόμενες περιοχές της περιφέρειας της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Ενέρχονταρ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος της Ευρώπης. Λίγες ώρες πριν, ο Ζελένσκι είχε αναρτήσει βίντεο όπου προειδοποιούσε για πυρηνικό ολοκαύτωμα εάν οι ρώσοι παραμείνουν στον πυρηνικό σταθμό, ενώ και ο βρετανικός Guardian φωτογράφιζε ξεκάθαρα τον Ζελένσκι ως αυτουργό των επικίνδυνων παιχνιδιών πυρηνικού ολοκαυτώματος, πάλι παρουσιάζοντας το βίντεο – διάγγελμα.

Ενδιαφέρουσα όμως είναι και η αναφορά του Reuters στην υπόθεση, καθώς καταγγέλλει ότι επικοινώνησε με τις ουκρανικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για βομβαρδισμό που ξεκίνησε σήμερα στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ουκρανίας της περιοχής του πυρηνικού σταθμού, αλλά δεν πήρε απάντηση!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, οι αρχές που εγκατέστησαν οι Ρώσοι στην Ενέρχονταρ είπαν πως οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη στις 3.00 μ.μ. τοπική ώρα και τις κατηγόρησαν ότι το κάνουν αυτό ώστε να προκαλέσουν τη Ρωσία να ανταποδώσει τα πυρά.

Η ουκρανική πλευρά δεν απάντησε  σε αίτημα του Reuters για σχόλια που δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον τελευταίο αυτό βομβαρδισμό.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή γύρω από τον σταθμό της Ζαπορίζια τον Μάρτιο, λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο σταθμός, που εξακολουθεί να λειτουργεί με ουκρανικό προσωπικό, παραμένει κοντά στις γραμμές του μετώπου και έχει χτυπηθεί από οβίδες πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, εγείροντας φόβους για μια πυρηνική καταστροφή.

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για τα πυρά γύρω από το συγκρότημα του πυρηνικού αντιδραστήρα στη νότια Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει προειδοποιήσει τους Ρώσους στρατιώτες που κατευθύνουν πυρά στον σταθμό ή τον χρησιμοποιούν ως βάση για να πυροβολούν από εκεί ότι θα αποτελέσουν “ειδικό στόχο” για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This