Κορυφώνεται η αγωνία στη Ζαπορίζια: Έκλεισε ο ένας αντιδραστήρας, λόγω των απανωτών βομβαρδισμών

Must Read

Με τους βομβαρδισμούς στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια στην Ουκρανία -ο μεγαλύτερος εν ενεργεία στην Ευρώπη- να συνεχίζονται αδιάκοπα, ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του σταθμού που παρέμενε σε λειτουργία έκλεισε.

«Ως αποτέλεσμα ακόμη ενός βομβαρδισμού από τις ρωσικές(…) δυνάμεις εναντίον του χώρου του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε η έκτακτη προστασία και έκλεισε η πέμπτη μονάδα παραγωγής ενέργειας», ανέφερε σήμερα η ουκρανική διαχειρίστρια εταιρεία Energoatom στο Telegram. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Energoatom πρόσθεσε ότι «η μονάδα παραγωγής ενέργειας 6 εξακολουθεί να λειτουργεί» και παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός.

Λαβρόφ: Η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί για την ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού σταθμού

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια θα μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια και προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της η ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), που τον επισκέπτεται.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Μόσχα, ο Λαφρόφ επεσήμανε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εγγυηθούμε ότι αυτός ο σταθμός είναι ασφαλής, ότι λειτουργεί με ασφάλεια. Και ώστε η αποστολή εκεί να προχωρήσει με όλα της τα σχέδια». Από την πλευρά του, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια είναι «δύσκολη, αλλά παραμένει πλήρως υπό έλεγχο», μετά τις αναφορές για βομβαρδισμούς στην κοντινή πόλη Ενερχοντάρ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram το υπουργείο σημείωσε ότι εξακολουθεί να είναι έτοιμο να εγγυηθεί για την ασφάλεια της αποστολής του ΔΟΑΕ, παρά τις προσπάθειες του «καθεστώτος του Κιέβου», όπως το χαρακτήρισε, να προκαλέσει προβλήματα στην επίσκεψη. Το Κίεβο, από την πλευρά του, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προσπαθεί να καταστρέψει την επίσκεψη του ΔΟΑΕ, βομβαρδίζοντας την περιοχή κοντά στον πυρηνικό σταθμό, με τη Ρωσία να καταγγέλλει ότι «ομαδα δολιοφθορέων» του ουκρανικού στρατού διέσχισε τον ποταμό Δνείπερο, με στόχο να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This