Μακρόν: «Ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα συνομιλεί με τη Ρωσία;»

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ πόλεμο...»

Must Read

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία, ώστε να βοηθήσει να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ… αναρωτήθηκε φωναχτά «ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα συνομιλεί με τη Ρωσία;».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ελιζέ ενώπιον των Γάλλων πρεσβευτών, ο Μακρόν δεσμεύτηκε για την ακλόνητη στήριξη του Παρισιού προς το Κίεβο, προβλέποντας, ωστόσο, ότι ο πόλεμος θα έχει διάρκεια. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ πόλεμο», είπε απευθυνόμενος στους πρεσβευτές, στους οποίους εξέθεσε τους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει την μακροπρόθεσμη οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Κιέβου και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά προειδοποίησε ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής ενότητας απέναντι στη Ρωσία. «Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι κομβικής σημασίας, γιατί ο διχασμός είναι ένας από τους στόχους του ρωσικού πολέμου», είπε σχετικά.

Επιτακτικός ο διάλογος με τη Μόσχα

Κατόπιν υποστήριξε πως ο διάλογος με τη Μόσχα είναι επιτακτικός, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης και τελικά να τεθούν οι όροι για μια ειρήνη κατόπιν διαπραγμάτευσης, την οποία μόνο η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει. «Η Γαλλία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τη Ρωσία. Ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα εξακολουθεί να συνομιλεί με τη Ρωσία;», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο Μακρόν αναφέρθηκε και στη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015, εκφράζοντας την ελπίδα η αναβίωσή της να ολοκληρωθεί σύντομα. «Ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ /JCPOA) θα έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

  • Παρακολουθήστε την ομιλία Μακρόν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This