Μόνο ένας Ευρωπαίος ηγέτης στην κηδεία του Γκορμπατσόφ

Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε στον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης

Must Read

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ακολουθεί αντίθετη πορεία από τους Ευρωπαίους εταίρους του αυξάνοντας τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, βρίσκεται στη Μόσχα για την κηδεία του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

«Θα αποτίσει φόρο τιμής στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, συνοδευόμενος από μια ουγγρική αντιπροσωπεία», σύμφωνα με την ανάρτηση της κυβέρνησης στο Twitter.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ορμπάν δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν θα δώσει το παρόν στην τελετή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα έρθει για να αποχαιρετήσει τον Γκορμπατσόφ. Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνάντηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν αναμένεται να παραστεί στην κηδεία. Παρά την εκτίμηση που τρέφουν το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο στον Γκορμπατσόφ για τη συμβολή του στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει οξύνει την ένταση μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας.

Πλήθος κόσμου πάντως, συρρέει για το ύστατο χαίρε στον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Η επίσκεψη του Ορμπάν στη Μόσχα πραγματοποιείται λίγες ώρες αφού ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο αγωγός Nord Stream, που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη και είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει σήμερα, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενισχύει τις συναλλαγές της με τη Gazprom και λαμβάνει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This