Γερμανία: Ο μακελάρης της συναγωγής μετέδιδε ζωντανά το φονικό

Must Read

Ζωντανά, μέσω κάμερας δράσης στο twitch, κατέγραφε τη φονική αποστολή του ο 27χρονος Γερμανός νεοναζί, Στέφαν Μπάλιετ, δράστης των χθεσινών δολοφονικών επιθέσεων με δύο νεκρούς στη συναγωγή του Χάλε (Σαξονία – Άνχαλτ) της Γερμανίας.

Η επίθεση έλαβε χώρα ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της ιερότερης γιορτής της χρονιάς για τον ιουδαϊσμό.

Ο Μπάλιετ, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, στο βίντεο κάνει πολλαπλές υποτιμητικές αναφορές σε «Εβραίους» και «Kanaken» (έκφραση της αργκό, υποτιμητική αναφορά σε γερμανόφωνους με καταγωγή από την Τουρκία ή τις αραβικές χώρες), δείχνοντας ότι ο ναζισμός στη Γερμανία -σε κάποιες περιπτώσεις- αναβιώνει…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, ο νεαρός ακροδεξιός έδρασε μόνος, γεγονός που επέτρεψε στην Αστυνομία μετά τη σύλληψή του να σημάνει την λήξη της σύστασης για παραμονή σε εσωτερικούς χώρους. Τα ξενοφοβικά και αντισημιτικά κίνητρα του 27χρονου επιβεβαίωσε αργότερα και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ταυτόχρονα, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σοκαρισμένος από τις «βάρβαρες επιθέσεις στη Χάλε».

«Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για δράση εναντίον του αυξανόμενου αντισημιτισμού», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Κομισιόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Στέκουμε αλληλέγγυοι στο πλευρά της ισραηλιτικής κοινότητας αυτή την ημέρα», συμπλήρωσε ο Λουξεμβουργιανός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This