Ο Ερντογάν επιμένει στις προκλήσεις: Κατώτερη της Τουρκίας σε κάθε επίπεδο η Ελλάδα

«Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας»

Must Read

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να «τραβάει το σχοινί» στα ελληνοτουρκικά, εξακολουθώντας να προβαίνει σε εριστικές δηλώσεις που αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης στις σχέσεις της Τουρκίας με τη χώρα μας.

Έτσι, δύο μήνες μετά το… περίφημο «Μητσοτάκης γιοκ», κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, που διήρκεσε δύο ώρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να διατυπώσω την ακόλουθη υπενθύμιση για την Ελλάδα, η οποία τελευταία έχει κλιμακώσει τις παρενοχλήσεις και την αγένειά της προς τη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας». Όπως αναμενόταν, ολοκληρώνοντας τη φράση του, δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των υπουργών του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το Σάββατο, ο Ερντογάν είχε επίσης εκτοξεύσει απειλές προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα κάνει «ό,τι χρειάζεται όταν έρθει ο καιρός». «Ελλάδα, δες την Ιστορία, κοίτα πίσω στον χρόνο… Αν το παρακάνεις, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμήσου τη Σμύρνη!», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη Σαμψούντα, αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αποστολή επιστολών

Από την πλευρά της Ελλάδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αθήνας, αποφασίστηκε να αποσταλούν επιστολές με αυτούσιες τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, τονίζεται ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό, που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Εξάλλου, στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προχώρησε το περασμένο Σάββατο σε ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ, και των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This