Καρέ-καρέ το «πέπλο» θανάτου στη Συρία (video)

Must Read

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί η επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία εναντίον κουρδικών δυνάμεων. Οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται, ενώ οι Tούρκοι κομάντο βρίσκονται πλέον στα εδάφη της Συρίας.

Περιοχές που γειτονεύουν με την Τουρκία, όπως οι Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν, βομβαρδίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία και «σφυροκοπήθηκαν» από το πυροβολικό.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις τράβηξαν βίντεο το οποίο ανέβασαν στο twitter με εικόνες που προκαλούν τρόμο. Ένας άνθρωπος βρίσκεται νεκρός στην άκρη του δρόμου, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά ένα σπίτι καίγεται από τους βομβαρδισμούς. Το Καμισλί είναι μια περιοχή όπου ζουν Κούρδοι και χριστιανοί.

https://twitter.com/cmoc_sdf/status/1181992885341868032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1181992885341868032&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fbinteo-me-nekro-kai-spitia-poy-kaigontai-sti-syria

 

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «πανηγυρίζει» για τις επιτυχίες του, αναφέροντας πως «οι τουρκικές δυνάμεις που μετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία πέτυχαν τους προκαθορισμένους στόχους τους και η επιχείρησή τους συνεχίζεται με επιτυχία όπως έχει προγραμματιστεί».

Όπως προσθέτει στο Twitter, η επιχείρηση αυτή, η οποία έχει στόχο κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας από αέρος και εδάφους.

Η επίθεση άρχισε χθες μετά την απομάκρυνση από τις ΗΠΑ ορισμένων εκ των στρατιωτών τους στην περιοχή.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε και πάλι στο Twitter ότι οι τουρκικές δυνάμεις προχωρούν βαθύτερα στο συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη σήμερα, δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεών τους στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι ηρωικοί κομάντος μας, που μετέχουν στην Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζουν να προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη», ανήρτησε, δείχνοντας κι ένα  βίντεο, που δείχνει στρατιώτες να ρίχνουν ριπές μέσα στο σκοτάδι την ώρα που προχωρούν.

Αυτόπτης μάρτυρας στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε δήλωσε ότι ρουκέτες εξαπολύονταν από εκεί πέραν των συνόρων, με στόχο την Τελ Αμπιάντ στη Συρία, και καπνός υψωνόταν στον αέρα από δύο στόχους που επλήγησαν στην συριακή πλευρά των συνόρων.

Άλλος αυτόπτης δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν στόχους κοντά στο Ραλ Αλ Αΐν σήμερα το πρωί και ότι μαχητές των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων απαντούσαν στα πυρά.

Την ίδια ώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκαλεί για το Σάββατο έκτακτη σύνοδο του οργανισμού για την επίθεση.

«Κατόπιν αιτήματος της Αιγύπτου, οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συνέλθουν στο Κάιρο στις 12 Οκτωβρίου για να συζητήσουν για την τουρκική επίθεση στο συριακό έδαφος», σημείωσε ο Χόσαμ Ζάκι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.

«Η τουρκική επίθεση παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά απαράδεκτη επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους μέλους», τόνισε ο Ζάκι.

Η συμμετοχή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο ανεστάλη το 2011, μερικούς μήνες μετά την έναρξη της σύγκρουσης στη χώρα και το θέμα της εκ νέου συμμετοχής της διχάζει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο τα κράτη μέλη του οργανισμού.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ καταδίκασαν την επίθεση, που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG) στη Συρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This