Βρετανία: Απόψε το τηλεοπτικό διάγγελμα του Καρόλου Γ’ – Αύριο ανακηρύσσεται επίσημα βασιλιάς

Must Read

Την έναρξη της περιόδου εθνικού πένθους για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, κήρυξε επισήμως σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, δημοσιεύοντας «κατευθυντήριες γραμμές εθνικού πένθους».

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, πέρα από την «εντολή» να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια, περιλαμβάνονται, επίσης, οδηγίες για τα ταξίδια, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις, ενώ σημειώνεται πως το πένθος θα συνεχιστεί έως το τέλος της ημέρας της κηδείας της βασίλισσας με τιμές αρχηγού κράτους. Η κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για τη ματαίωση ή την αναβολή εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων ή για το κλείσιμο χώρων ψυχαγωγίας στη διάρκεια αυτής της περιόδου και σημειώνει ότι το θέμα αυτό ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των μεμονωμένων οργανισμών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του -νέου- βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ’, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ αναχώρησε από το κάστρο Μπαλμόραλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με προορισμό το Λονδίνο, με εκπρόσωπο της Βρετανίδας πρωθυπουργού να ανακοινώνει πως ο βασιλιάς θα δεχτεί την πρωθυπουργό Λιζ Τρας σήμερα το απόγευμα.

Απόψε στις 6 μ.μ. (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας), εξάλλου, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα απευθύνει το πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα προς το βρετανικό λαό, μόλις ένα 24ωρο μετά το θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να πλέξει το εγκώμιο στη θανούσα μητέρα του με νότες διανθισμένες, τόσο από τη στενή τους σχέση, όσο και από τη μακρά υπηρεσία της στον θρόνο. Σύμφωνα δε με βρετανικά ΜΜΕ, το διάγγελμα του Κάρολου Γ’ θα είναι προηχογραφημένο και θα έχει μικρή χρονική διάρκεια.

Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα, από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This