Πάπας Φραγκίσκος: «Ζούμε έναν ολικό τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»

Must Read

Ιδιαίτερη αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις συνέπειες της, αλλά και σε άλλες συγκρούσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη έκανε ο πάπας Φραγκίσκος.

«Πριν από λίγες ημέρες, είχα πει ότι ζούμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις. Τώρα μπορώ να πω ότι πρόκειται για έναν ολικό, τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Εντατικοποιούνται αναχρονιστικές συγκρούσεις, επανέρχονται ακραίοι, κλειστοί, επιθετικοί εθνικισμοί, με νέους πολέμους που πλήττουν ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους και οι οποίοι προκαλούν παντού καταστροφές», πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

«Μετά από τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους νομίζαμε ότι ο κόσμος είχε μάθει να πορεύεται, σταδιακά, προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου, πολλαπλών μορφών συνεργασίας. Η Ιστορία, όμως, παρουσιάζει, δυστυχώς, σημάδια οπισθοδρόμησης», ολοκλήρωσε ο πάπας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This