«Χορός» εκατομμυρίων στην… κηδεία της Ελισάβετ!

Τη Δευτέρα η ταφή της στο Γουέστμινστερ

Must Read

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη 13.00 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει η τέλεση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, στο αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί τελικώς για την ταφή της στο κάστρο Ουίνδσορ, όπως δήλωνε χθες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλατιού.

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα γίνει η ιδιωτική τελετή για την ταφή της στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ. Από χθες χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, αφού στάθηκαν για ώρες σε ουρές χιλιομέτρων, πέρασαν για το ύστατο «χαίρε» δίπλα από το φέρετρό της, καθώς η σορός της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ.

Πάντως, πρόεδροι, πρωθυπουργοί και μονάρχες απ’ όλον τον κόσμο θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα και να παραστούν στη δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που θα παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος, μία ημέρα πριν από την κηδεία. Μεταξύ των προσκεκλημένων που έχουν επιβεβαιώσει ότι θα πάνε στη Βρετανία είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ την Ελλάδα και την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν αντίστοιχα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η διαδικασία, πάντως, ήδη έχει κοστίσει πολλά εκατομμύρια λίρες. «Χρυσές δουλειές» έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι ανθοπώλες, καθώς με… αεροπλάνα καταφθάνουν τόνοι λουλουδιών στη Βρετανία, ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This