Ο Όρμπαν «πατάει πόδι»: Αποφασισμένος να μπλοκάρει την επέκταση των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας

Περιμένει στήριξη από Ιταλία...

Must Read

Την επέκταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Ρωσίας θα προσπαθήσει να μπλοκάρει η Βουδαπέστη, με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, να αποκαλύπτει την πρόθεσή του την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια κλειστής συγκέντρωσης μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Τη συγκεκριμένη είδηση μετέδωσε το Radio Free Europe/Radio Liberty επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, με τον Όρμπαν, ουσιαστικά, να ετοιμάζεται να κάνει πράξη την «προειδοποίησή» του από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και δήλωσε ότι η Ε.Ε. «πυροβόλησε τα πόδια της» με την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες, αν δεν αρθούν, κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τις πηγές του RFE/RL, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι προοπτικές για το μπλοκάρισμα της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για ακόμη έξι μήνες είναι μικρές, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί στην Ιταλία μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια, αναφερόμενος στις προοπτικές εκλογικής νίκης της Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του μεταφασιστικού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ορμπάν.

«Υβριδικό καθεστώς κοινοβουλευτικής απολυταρχίας» η Ουγγαρία του Ορμπάν

Οι ευρωβουλευτές του κόμματος της Μελόνι καταψήφισαν χθες στο ευρωκοινοβούλιο την εισήγηση που εγκρίθηκε με 433 ψήφους για την ύπαρξη σαφούς κινδύνου παραβίασης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουγγαρία του Ορμπάν, η οποία δεν αποτελεί πλέον πραγματική δημοκρατία, αλλά «υβριδικό καθεστώς κοινοβουλευτικής απολυταρχίας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την Κυριακή την παρακράτηση εκατομμυρίων ευρώ ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονται για την Ουγγαρία, λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς στη χώρα του Ορμπάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This