Το έγγραφο – βόμβα των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο Μπρεζίνσκι

Θεωρία συνωμοσίας η εφαρμογή μίας συνωμοσίας κατά της ΕΕ;

Must Read

Πριν 25 χρόνια ο  Αμερικανός διεθνολόγος Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι έγραφε την «Μεγάλη Σκακιέρα», όπου ως μέγιστη απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα «έδειχνε» την περιοχή της Ευρασίας και ως το «πιο επικίνδυνο σενάριο» έναν μεγάλο συνασπισμό μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και Ιράν.

Οι ευρωπαίοι από αφέλεια ή ιδιοτέλεια, προέβαλαν μόνο το τελευταίο σενάριο από το έργο του Μπρεζίνσκι, υποτιμώντας το πρώτο μέρος της «μεγάλης σκακιέρας»: Ο συγγραφέας καθιστούσαν σαφές ότι απειλή για τις ΗΠΑ ήταν και η Ευρώπη, ειδικά μία μεγάλη ΕΕ, όπως την αρχιτεκτονική της άμυνας της, θα συμμετείχε και η Ρωσία.

Μπορεί λοιπόν το RAND να διαψεύδει χλιαρά το έγγραφο που διέρρευσε σε σουηδική εφημερίδα και δείχνει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να διαλύσουν την συνοχή και την ευμάρεια της ΕΕ, τα στοιχεία όμως που συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη μελέτη, ταυτίζονται πλήρως με τις αναλύσεις του Μπρεζίνσκι.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική της Δύσης που ακολουθείται στην Ουκρανία θα αναγκάσει τη Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά. Στόχος της Ουάσιγκτον είναι να κηρύξει τη Ρωσία επιτιθέμενη και να εισαγάγει ένα πακέτο κυρώσεων που έχει προετοιμαστεί από καιρό.

Σε αυτό το σενάριο, η οικονομία της ΕΕ «αναπόφευκτα θα καταρρεύσει», καταλήγει το έγγραφο.

Πιστή αντιγραφή της στρατηγικής του Μπρεζίνσκι, όσο κι αν θέλουμε να υποβιβάζουμε την «μεγάλη σκακιέρα», ίσως επειδή εμείς είμαστε τα πιόνια.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This