Επίθεση με πυραύλους σε ιρανικό τάνκερ

Must Read

Στις φλόγες τυλίχθηκε πετρελαιοφόρο από το Ιράν κοντά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετά από έκρηξη. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μεγάλες ζημιές και διαρροή πετρελαίου στην Ερυθρά θάλασσα, ενώ η Τεχεράνη αποδίδει την έκρηξη σε επίθεση από πυραύλους!

«Δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πλοίο κοντά στο λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία» μετέδωσε η δημόσια ιρανική τηλεόραση, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται το στόλο των πετρελαιοφόρων της χώρας.

Όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, το τάνκερ της National Iranian Oil Company βρισκόταν περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Τζέντα.

Εξαιτίας της επίθεσης, το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει πορεία στο πετρελαιοφόρο του, ενώ η κυβέρνηση εξέφρασε τα παραπονά της, λέγοντας ότι δεν της προσφέρθηκε βοήθεια από πουθενά.

«Βρίσκεται ακόμη στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα αλλάξει πορεία (…). Δεν υπήρξε πρόταση για βοήθεια από καμία χώρα», σημείωσε αξιωματούχος της Ιρανικής Εθνικής Εταιρείας Πετρελαιοφόρων, τη δήλωση του οποίου επικαλέστηκε το ISNA.

Η πετρελαιοκηλίδα από τη διαρροή αναφέρεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This