Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα της Ρωσίας και διαδηλώσεις, μετά την ανακοίνωση για μερική επιστράτευση

Τα εισιτήρια για πτήσεις από τη Ρωσία προς χώρες του εξωτερικού έγιναν ανάρπαστα - Οι πολίτες φοβούνται γενική επιστράτευση

Must Read

Η απόφαση για μερική επιστράτευση έφερε τα πάνω κάτω σε όλο τον πλανήτη, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της Ρωσίας, καθώς από την πρώτη στιγμή έγιναν ανάρπαστα τα αεροπορικά εισιτήρια, σε χώρες που δεν απαιτούν βίζα, όπως Γεωργία, Τουρκία και Αρμενία, οδηγώντας στην απόφαση οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να μην πωλούν εισιτήρια σε Ρώσους ηλικίας 18 έως 65 ετών, εκτός εάν μπορούν να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία έγκρισης για ταξίδι από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Χαρακτηριστικό του τι συνέβη τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης για μερική επιστράτευση είναι το βίντεο με τις ρωσικές πτήσεις που φεύγουν από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.

Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με Γεωργία και Φινλανδία

Από τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης για επιστράτευση σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με Γεωργία και Φινλανδία, από πολίτες που θέλησαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

Ο δε ιστότοπος της κρατικής εταιρείας ρωσικών σιδηροδρόμων «έπεσε» επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι έψαχναν για διέξοδο από τη χώρα.

https://twitter.com/sotiridi/status/1572664801222066176

https://twitter.com/sotiridi/status/1572568782748680194

Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε πολλές πόλεις της Ρωσίας

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.000 συλλήψεις ως το βράδυ της Τετάρτης.

Τα κοινωνικά δίκτυα στη Ρωσία γέμισαν με συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να αποφύγει την επιστράτευση ή να φύγει από τη χώρα. Παρατηρήθηκε δε μεγάλος αριθμός αναζητήσεων για το «πώς μπορεί να σπάσει το χέρι του» κάποιος, προκειμένου να μην παρουσιαστεί!

Ρώσοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους πολίτες, τονίζοντας ότι η επιστράτευση θα επηρεάσει περιορισμένο αριθμό ατόμων που πληρούν ορισμένα κριτήρια.  Ωστόσο, η έλλειψη λεπτομερειών οδήγησαν σε πανικό τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν οι Moscow Times στην Ιρκούτσκ της Σιβηρίας έγιναν συλλήψεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Μόσχα ανέφεραν ότι είδαν τουλάχιστον 50 συλλήψεις σε μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Ακόμη και στην Αγία Πετρούπολη λεωφορείο της αστυνομίας μετέφερε συλληφθέντες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This