Αναβολή επ’ αόριστον της διαστημικής αποστολής των ΗΠΑ στη Σελήνη

Ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά και η αυριανή εκτόξευση

Must Read

Η NASA ανέβαλε επ’ αόριστον την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους στη Σελήνη, που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ένα μήνυμα που διανεμήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) το Σάββατο.

 

«Με βάση τις προβλέψεις των εταίρων μας στο Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων και της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, λάβαμε την απόφαση να επαναπρογραμματίσουμε την εκτόξευση για τις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Η απόφαση ελήφθη επειδή η τροπική καταιγίδα Ian πλησιάζει τη Φλόριντα, από όπου θα γίνει η εκτόξευση.

 

Η NASA προσπάθησε να εκτοξεύσει το Orion στις 29 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις, η πτήση ακυρώθηκε αφού ανακαλύφθηκε διαρροή υδρογόνου κατά τον ανεφοδιασμό του πυραύλου. Οι ειδικοί της NASA πιστεύουν ότι οι διαρροές οφείλονταν σε προβλήματα με τον εξοπλισμό τροφοδοσίας καυσίμων και όχι στον ίδιο τον πύραυλο, επομένως δεν υπάρχουν εμπόδια στην πτήση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This