Νέος διασυρμός Μπάιντεν: Προσφώνησε βουλευτή που είχε χάσει τη ζωή της!

Τον κράζουν πλέον μέχρι και το CNN με την Washington Post!

Must Read

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφώνησε εχθές σε σημαντική εκδήλωση, μια πρόσφατα αποθανούσα βουλευτή. Πρόκειται για άλλη μία γκάφα που όμως προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη και πλέον στην Αμερική, αφού ακόμα και τα πιο σκληρά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δημοσίευσαν λιβέλους για το συγκεκριμένο συμβάν.

Το ανησυχητικό συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για την καταπολέμηση της πείνας, Όταν ο πρόεδρος προσπαθώντας να εντοπίσει την βουλευτή από τη σκηνή, προφανώς ξεχνώντας ότι είχε πρόσφατα πεθάνει, άρχισε να την φωνάζει:

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» είπε ο Μπάιντεν, κοιτάζοντας το πλήθος και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα παρευρίσκεται στην εκδηλωση: «Δεν πίστευα δεν επρόκειτο να είναι εδώ – αφού βοήθησε να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόταν στην Jackie Walorski από την Ιντιάνα, η οποία σκοτώθηκε  σε τροχαίο στις αρχές Αυγούστου.

Ο Λευκός Οίκος μάλιστα, κατηγορήθηκε ότι δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για το εάν αυτό το ατόπημα Μπάιντεν ήταν ένα απλό λάθος, κάποιο πρόβλημα με τις προετοιμασμένες σημειώσεις του Μπάιντεν ή ένα στιγμιαίο διανοητικό χάσμα…

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε ότι η Walorski ήταν «στο μυαλό» του προέδρου επειδή επαινούσε δημόσια τα μέλη του Κογκρέσου που, όπως εκείνη, ήταν πρωταγωνιστές στον αγώνα κατά της πείνας. Σκοπεύει μάλιστα να υποδεχτεί την οικογένεια της αείμνηστης βουλευτού στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, πρόσθεσε η Jean-Pierre, όταν θα υπογράψει ένα νομοσχέδιο για τη μετονομασία μιας κλινικής βετεράνων προς τιμήν της.

Ωστόσο, απέρριψε ερωτήματα σχετικά με το πώς η πεποίθηση του Μπάιντεν ότι η Walorski θα μπορούσε να είναι στο ακροατήριο και πως αυτή συνδυάζεται με τα σχέδια για να τιμήσουν τη μνήμη της, υποδηλώνοντας ότι ένα τέτοιο ολίσθημα θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε.

«Δεν το βρίσκω μπερδεμένο. Θέλω να πω, νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν – μερικές φορές, όταν έχεις κάποιον στο μυαλό σου. Ακριβώς αυτό», είπε η Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, θυμίζοντας αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού…

Είπε μάλιστα πως η συγκεκριμένη αναφορά δεν συμπεριλαμβανόταν στις σημειώσεις που κρατούσε ο πρόεδρος, αλλά έγινε εκτός κειμένου.

«Και πάλι, θα δει την οικογένειά της σε μόλις δύο ημέρες», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν έχει μακρά ιστορία σε γκάφες και λάθη, μια τάση που συχνά κάνει κακό στον εαυτό του. Κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας του 2008, διέκοψε μια εκδήλωση και ζήτησε από έναν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι να σηκωθεί για να τον δουν. Κάποτε είπε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα επικεντρώθηκε σε μια «λέξη τριών γραμμάτων: θέσεις εργασίας. J-O-B-S. Δουλειές.” Τέσσερα γράμματα δηλαδή.

Έχει ξεχάσει και έχει μπερδέψει ονόματα – αγωνιζόταν πέρυσι να θυμηθεί το όνομα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας και αναφέρθηκε σε αυτόν ως «αυτός ο κάτω» – ή αποκαλώντας την αντιπρόεδρό του «Πρόεδρο Χάρις».

Για τους υποστηρικτές του, τέτοια λεκτικά λάθη είναι αξιαγάπητα και αξιοσημείωτα, δείγμα της αυθεντικότητάς του και ίσως μια υπενθύμιση του θαρραλέου αγώνα του κατά του τραυλισμού ως παιδί. Αλλά για τον γηραιότερο πρόεδρο του έθνους – έναν που προσπάθησε να διαλύσει ερωτήματα σχετικά με την ηλικία του λέγοντας στους ψηφοφόρους «Απλώς προσέξτε με» – το τελευταίο ολίσθημα θα μπορούσε επίσης να κριθεί με πιο σκληρό τρόπο.

Και οι Ρεπουμπλικάνοι άδραξαν αμέσως την ευκαιρία: «Πραγματικά ήταν μια απαίσια και επαίσχυντη γκάφα», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Vicky Hartzler (R-Mo.).

«Η Τζάκι ήταν ένας ανιδιοτελής άνθρωπος και μια αγαπημένη φίλη. Η οικογένειά της αξίζει καλύτερη συμπεριφορά και σεβασμό. Ο Μπάιντεν και όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και μερικοί άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αδράξει τα λεκτικά παραπάτημα του Μπάιντεν για να υποδείξουν ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι 79 ετών, δεν είναι ικανός να είναι πρόεδρος και τέτοιες επιθέσεις είναι πιθανό να ενταθούν εάν ο Μπάιντεν ανακοινώσει ότι επιδιώκει να επανεκλεγεί όπως αναμένεται.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This