Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν! Δραπέτευσαν τουλάχιστον 5 μαχητές του ISIS από φυλακή της Συρίας (video)

Must Read

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για την δραπέτευση μαχητών του ISIS έπειτα από τον βομβαρδισμό του τουρκικού στρατού στη Βορειοανατολική Συρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων: «Πέντε τρομοκράτες δραπέτευσαν από το Navkur μετά τον βομβαρδισμό δίπλα στη φυλακή».

Όπως είχε αναφέρει και το newsbreak.gr, υπήρχαν φόβοι για δραπέτευση τζιχαντιστών μετά την επίθεση από τον τουρκικό στρατό, κάτι που επιβεβαίωσε η daily mail.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία μπορεί να δραπετεύσουν από τις φυλακές και εξέφρασε τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι κρατούνται από τους Κούρδους υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους. «Είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών. «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση» υπογράμμισε.

Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ισα βομβαρδίστηκαν, ενώ ο καταυλισμός της Μαμπρούκα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, θα εκκενωθεί και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα μετακινηθούν στον καταυλισμό της Αλ Αρίσα, που βρίσκεται νότια της πόλης Χασακέ. Στον δεύτερο καταυλισμό στην Αΐν Ισα διαμένουν 785 συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Συνολικά 54 χιλιάδες τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους κρατούνται σε φυλακές ή διαμένουν σε καταυλισμούς. Πλέον είναι πιθανόν να καταφέρουν να διαφύγουν με τα κομβόι των αμάχων, με ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη Δύση. Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε πως η Τουρκία θα έχει ευθύνη μόνο για τους κρατούμενους τζιχαντιστές που βρίσκονται εντός της ζώνης ασφαλείας.

ΦΩΤΟ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This