Ο Ζελένσκι εθνικοποιεί τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

Δηλώνει έτοιμος για διάλογο αλλά με άλλον πρόεδρο στη Ρωσία

Must Read

Όπως ανακοίνωσε ο Ζελένσκι η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην επικράτεια, ενώ την ίδια ώρα δηλώνει έτοιμος για διάλογο αλλά με άλλον πρόεδρο στη Ρωσία.

«Στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής η Ουκρανία κατάσχει και δεσμεύει στο έδαφός της τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων. Τον Ιούλιο δικαστήριο του Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τα 200 εκ. δολάρια, τεσσάρων Ρώσων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας αναφέρθηκε στις λύσεις που υπάρχουν για να τερματιστεί ο πόλεμος:
«Η Ουκρανία ήταν και παραμένει ηγέτης στις διαπραγματεύσεις. Είναι το κράτος μας που πάντα προσέφερε στη Ρωσία να συμφωνήσει στη συνύπαρξη σε ίσους, δίκαιους, άξιους και δίκαιους όρους. Προφανώς, με αυτόν τον Ρώσο πρόεδρο είναι αδύνατον. Δεν ξέρει τι είναι αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για διάλογο με τη Ρωσία, αλλά ήδη με άλλον Πρόεδρο της Ρωσίας. Πρέπει να καταγράψουμε νομικά όλα αυτά που έχουμε ήδη πετύχει στην πραγματικότητα. Στην Ουκρανία αποφασίζεται η τύχη της δημοκρατίας στην αναμέτρηση με την τυραννία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This