Έκκληση πάπα Φραγκίσκου σε Πούτιν να σταματήσει «το σπιράλ βίας»

Για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως πρέπει να είναι ανοικτός σε σοβαρές προτάσεις ειρήνευσης

Must Read

Για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε ευθέως στον Βλαντιμίρ Πούτιν και απήυθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας «να σταματήσει το σπιράλ βίας» στην Ουκρανία.

Παράλληλα κατήγγειλε τις «νέες ενέργειες που αντιβαίνουν στις αρχές του διεθνούς δικαίου» αναφερόμενος στην προσάρτηση ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας!

Πριν την προσευχή του Αγγέλου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου ο πάπας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, παρακαλώντας τον «να σταματήσει, και από αγάπη προς τον λαό του, αυτό το σπιράλ βίας και θανάτου».

Δείτε επίσης: Τρόμος από την πρόταση Καντίροφ για χρήση πυρηνικών μικρής ισχύος κατά της Ουκρανίας!

«Λυπούμαι βαθιά για τη σοβαρή κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες (…) Αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης, στο βαθμό που μας κάνει να φοβόμαστε για ανεξέλεγκτες και καταστροφικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε.

Ο ποντίφικας κάλεσε επίσης «τον πρόεδρο της Ουκρανίας (Βολοντίμιρ Ζελένσκι) να είναι ανοικτός σε σοβαρές προτάσεις ειρήνευσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This