Αστεροειδής μεγέθους πολλαπλάσιου του Κολοσσιαίου κατευθύνεται στη γη!

Αν και τον έχουν ταξινομήσει ως «δυνητικά επικίνδυνο», οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως δεν αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας τώρα ή στο άμεσο μέλλον

Must Read

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επιτυχημένη «άσκηση ετοιμότητας» της NASA στην αντιμετώπιση κοσμικής απειλής, εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Keldysh της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν ότι ένας τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη.

Πρόκειται για τον αστεροειδή 2022 SE37, με πλάτος περίπου μισού χιλιομέτρου, ο οποίος, σύμφωνα με το Sputnik, ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 3,44 χρόνια, με τους εμπειρογνώμονες του ινστιτούτου να τον έχουν ταξινομήσει ως «δυνητικά επικίνδυνο». Ωστόσο, οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν αποτελεί απειλή για τη Γη τώρα ή στο άμεσο μέλλον.

https://twitter.com/BNNBreaking/status/1576691063573528576

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εισερχόμενος αστεροειδής εντοπίστηκε χρησιμοποιώντας δύο παρατηρητήρια, ένα στο χωριό Kochevanchik της Ρωσίας και ένα άλλο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Kuban. Σημειώνεται πως ένας αστεροειδής ταξινομείται ως «δυνητικά επικίνδυνος» όταν έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 140 μέτρων σε μήκος και απέχει 75 lakh χιλιόμετρα από τη Γη. Ως εκ τούτου, ο εν λόγω αστεροειδής έχει μέγεθος πολλαπλάσιο εκείνου του Κολοσσαίου της Ρώμης, που έχει διαστάσεις 190 επί 155 μέτρα.

Σύμφωνα δε με τη NASA, ένας άλλος αστεροειδής με το όνομα 2018 ER1 και πλάτος 26 μέτρα πέρασε από τον πλανήτη μας από απόσταση πάνω από 56 lakh km στις 2 Οκτωβρίου. Επιπλέον, στις 3 Οκτωβρίου θα δούμε τον αστεροειδή 2022 SL28 με πλάτος 10 μέτρα στην πλησιέστερη απόσταση μεγαλύτερη από 16 lakh km από τον πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This