Η Ρωσία «αδειάζει» από κόσμο λόγω της επιστράτευσης, αλλά ο Σοϊγκού «καμαρώνει» για τους… εθελοντές!

Μέσα σε δύο εβδομαδες 200.000 άνδρες παρουσιάστηκαν στα κέντρα εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΕΘΑ

Must Read

Περίφημα πηγαίνει η «μερική επιστράτευση» στη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως ήδη κατετάγησαν 200.000 άνδρες, ενώ και «ένας σημαντικός αριθμός» ατόμων παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε στρατολογική υπηρεσία της χώρας, προτού λάβουν επίσημη εντολή επιστράτευσης.

«Η εκπαίδευση του προσωπικού των (νέων) μονάδων που σχηματίστηκαν πραγματοποιείται σε 80 στρατιωτικά πεδία και σε έξι κέντρα εκπαίδευσης», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, διαβεβαιώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι νεοσύλλεκτοι θα σταλούν στο μέτωπο με άλλες μονάδες που έχουν ήδη πολεμήσει στην Ουκρανία.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει πως η Μόσχα σχεδιάζει να επιστρατεύσει επιπλέον 300.000 άνδρες, με βάση την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, «ξέχασε» να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των «εθελοντών», την ώρα που οι αρχές του Καζακστάν κάνουν λόγω για άφιξη στο έδαφός της χώρας περίπου 200.000 ατόμων που έφυγαν άρον-άρον από τη Ρωσία, από την ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε τα περί «μερικής επιστράτευσης» στη χώρα του.

Μόλις σήμερα, πάντως, δικηγόροι της Ρωσίας ανέφεραν σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία πως Ρώσοι πολίτες κάνουν ουρές στα σύνορα της χώρας, αναζητώντας τρόπους να αποφύγουν το Ουκρανικό μέτωπο, με τον τηλεοπτικό και τον φωτογραφικό φακό να αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες των δεκάδων χιλιάδων ανδρών που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, για να αποφύγουν τη στράτευση. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, πάντως, παραδέχθηκε κάποια «λάθη» στην επιστράτευση, καθώς διαπιστώθηκε ότι κλήθηκαν για κατάταξη φοιτητές, ασθενείς, υπερήλικες, ακόμη και… μαίες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This