Σεισμική δόνηση 2,5 βαθμών στη Βόρεια Κορέα – «Φυσικά τα αίτια» απάντησρε η Νότια Κορέα

Must Read

Σεισμική δόνηση καταγράφτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά σε πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή βορειοανατολικά του πεδίου δοκιμών Πούνγκε-ρι στις 02:54 (σ.σ. τοπική ώρα· χθες στις 20:54 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την νοτιοκορεατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας διαβεβαίωσε πως μάλλον οφειλόταν σε φυσικά αίτια, καθώς τα νεύρα είναι τεντωμένα στη Σεούλ και στην Ουάσινγκτον, που προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου και η ένταση στη χερσόνησο έχει ανέβει μια βαθμίδα. «Εκτιμάται πως επρόκειτο για φυσικό σεισμό», ανέφερε η υπηρεσία σε ενημερωτικό δελτίο της, προσθέτοντας πως υπολογίστηκε πως το εστιακό βάθος ήταν 23 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή αυτή έχουν γίνει αισθητοί αρκετοί μικροί σεισμοί φέτος, που αναλυτές θεωρούν ότι οφείλονται στη γεωλογική αστάθεια λόγω των έξι δοκιμών πυρηνικών όπλων που έχουν γίνει στο Πούνγκε-ρι.

Προβλέψεις

Εδώ και μήνες, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, που θα είναι η έβδομη κατά σειρά, πιθανόν στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (16η Οκτωβρίου) και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ (8η Νοεμβρίου). Ωστόσο το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας τονίζει πως είναι δύσκολο ως αδύνατο να προβλεφθεί πότε θα γίνει νέα δοκιμή.

Από την πλευρά τους, Σεούλ, Τόκιο και Ουάσινγκτον έχουν εντείνει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τελευταία. Την Πέμπτη, έγιναν ασκήσεις με τη συμμετοχή αμερικανικού αντιτορπιλικού, που ανήκει στην ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε αριθμό-ρεκόρ δοκιμών πυραύλων φέτος. Ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει πως το καθεστώς πυρηνικής δύναμης της χώρας είναι «αμετάκλητο», διαγράφοντας κάθε πιθανότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This