Τρομερή καταγγελία της Σαουδικής Αραβίας κατά Μπάιντεν: Ζήτησε να αναβληθεί η απόφαση του ΟΠΕΚ για μετά τις ενδιάμεσες εκλογές!

Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο από τον ισχυρισμό του σαουδαραβικού υπουργείου εξωτερικών

Must Read

Με μία ανακοίνωση – καταπέλτη, το υπουργείο εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας όχι μόνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι συντάχτηκε με το πλευρό της Ρωσίας προκειμένου να υπερψηφίσει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αλλά αντίθετα, καρφώνει τον Μπάιντεν, ότι ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, ώστε η απόφαση αυτή να μην προηγηθεί των Ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών, γεγονός που όπως καταλαβαίνουμε θα είχε πολιτικό κόστος για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τους δημοκρατικούς!

Πρόκειται για μία σοβαρότατη καταγγελία η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί από τον λευκό οίκο και φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον αμερικανό πρόεδρο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα και νομικά προβλήματα εάν αποδειχθεί ο ισχυρισμός των Αράβων.

Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει υπενθυμίζοντας τις στενές σχέσεις των δύο χωρών επί οκτώ δεκαετίες, αναφορά που θεωρείται ως έμμεση προειδοποίηση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δείτε την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας:

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας είδε τις δηλώσεις που εκδόθηκαν για το Βασίλειο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ που ανακοινώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022, οι οποίες περιέγραψαν την απόφαση ως «επιλογή πλευράς» σε διεθνείς συγκρούσεις και ότι είχε πολιτικά κίνητρα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας θα ήθελε καταρχάς να εκφράσει την πλήρη απόρριψή της για αυτές τις δηλώσεις που δεν βασίζονται σε γεγονότα και οι οποίες βασίζονται στην απεικόνιση της απόφασης του ΟΠΕΚ+ εκτός του καθαρά οικονομικού της πλαισίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα από όλα τα κράτη μέλη της ομάδας OPEC+.

Το Βασίλειο επιβεβαιώνει ότι τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων του ΟΠΕΚ+ εγκρίνονται με συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών και ότι δεν βασίζονται στη μονομερή απόφαση μιας μεμονωμένης χώρας. Αυτά τα αποτελέσματα βασίζονται καθαρά σε οικονομικούς λόγους που λαμβάνουν υπόψη τη διατήρηση της ισορροπίας προσφοράς και ζήτησης στις αγορές πετρελαίου, καθώς και στοχεύουν στον περιορισμό της αστάθειας που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καταναλωτών και των παραγωγών, όπως συνέβαινε πάντα στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ + .

Ο όμιλος OPEC+ λαμβάνει τις αποφάσεις του ανεξάρτητα, σύμφωνα με καθιερωμένες ανεξάρτητες πρακτικές που ακολουθούνται από τους διεθνείς οργανισμούς.

Η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας θα ήθελε επίσης να διευκρινίσει ότι, με βάση την πίστη της στη σημασία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων με τους συμμάχους και εταίρους της εκτός της ομάδας OPEC + σχετικά με την κατάσταση στις αγορές πετρελαίου, η κυβέρνηση του Βασιλείου διευκρίνισε μέσω της συνεχούς διαβούλευσης με την αμερικανική κυβέρνηση ότι όλες οι οικονομικές αναλύσεις δείχνουν ότι η αναβολή της απόφασης του ΟΠΕΚ+ για ένα μήνα, σύμφωνα με όσα έχουν εισηγηθεί, θα είχε αρνητικές οικονομικές συνέπειες.

Η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιώνει ότι οποιεσδήποτε απόπειρες διαστρέβλωσης των γεγονότων σχετικά με τη θέση του Βασιλείου σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία είναι ατυχείς και δεν θα αλλάξουν τη θέση αρχών του Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της ψήφου του υπέρ των ψηφισμάτων του ΟΗΕ σχετικά με τη ρωσο-ουκρανική κρίση , με βάση τη θέση του Βασιλείου σχετικά με τη σημασία της προσχώρησης όλων των χωρών στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στην απόρριψη από το Βασίλειο οποιασδήποτε παραβίασης της κυριαρχίας των χωρών στα εδάφη τους.

Το Βασίλειο τονίζει ότι ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τη δύναμη των σχέσεών του με όλες τις φιλικές χώρες, επιβεβαιώνει ότι απορρίπτει κάθε επιταγή, ενέργεια ή προσπάθεια να διαστρεβλώσει τους ευγενείς στόχους του για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας από την αστάθεια της αγοράς πετρελαίου.

Η επίλυση των οικονομικών προκλήσεων απαιτεί την εγκαθίδρυση ενός μη πολιτικοποιημένου εποικοδομητικού διαλόγου και τη συνετή και ορθολογική εξέταση του τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των χωρών.

Το Βασίλειο επιβεβαιώνει ότι θεωρεί τη σχέση του με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως στρατηγική που εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα και των δύο χωρών. Το Βασίλειο τονίζει επίσης τη σημασία της οικοδόμησης στους στέρεους πυλώνες στους οποίους στηρίχτηκε η σχέση Σαουδικής Αραβίας-ΗΠΑ τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες. Αυτοί οι πυλώνες περιλαμβάνουν τον αμοιβαίο σεβασμό, την ενίσχυση των κοινών συμφερόντων, την ενεργό συμβολή στη διατήρηση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού και την επίτευξη ευημερίας για τους λαούς της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This